Brutalnim ubojstvima u susjedstvu nema kraja: Muškarac ženu zatukao palicom za bejzbol

Brutalnim ubojstvima u susjedstvu nema kraja: Muškarac ženu zatukao palicom za bejzbol

Crni niz u Italiji sve je duži. Zabilježen je novi slučaj femicida, a zemlja se nije oporavila ni od prethodnog brutalnog ubojstva mlade žene, čiji je ubojica – bivši partner priznao ubojstvo.

Policija je uhitila muškarca koji je nasmrt pretukao svoju 66-godišnju suprugu bejzbolskom palicom u središtu Salsomaggiore Terme, grada u pokrajini Parma.

Žena je u brutalnom napadu, za koji je osumnjičen njezin suprug, pogođena višestrukim udarcima u tijelo i glavu, piše ANSA.

Italija, koja ima veliki problem s nasiljem nad ženama, premda je riječ o globalnom problemu, suočava se s alarmantnim podacima. Naime, samo od početka ove godine ubijeno je više od stotinu žena, a većinu ubojstava počinili su njihovi partneri ili bivši partneri.

Tijekom vikenda u Italiji su održani prosvjedi i marševi u sklopu borbe protiv rodno uvjetovanog nasilja, a zemlju je posebno potreslo ubojstvo 22-godišnje studentice Sveučilišta u Padovi Giulie Cecchettin.

Mladu ženu ubio je njezin bivši 22-godišnji dečko i kolega sa studija Filippo Turetta, koji je priznao ubojstvo.

Da je ubio svoju bivšu djevojku, priznao je u izjavi koju je u utorak dao sucu za prethodnu istragu u zatvoru u Veroni, rekao je njegov Giovanni Caruso, javlja ANSA.

On je trenutačno pod istragom za otmicu i teško ubojstvo s namjerom, ali to bi se moglo promijeniti u predumišljaj u svjetlu rezultata obdukcije na koje se čeka te pregleda automobila koji je koristio u otmici i femicidu, za koje ga se sumnjiči.

Uhićen je u blizini Leipziga u Njemačkoj 19. studenog nakon više od tjedan dana bijega, a trenutačno se nalazi u zatvoru Montorio u Veroni, gdje je smješten nakon izručenja iz Njemačke.

Tijekom ispitivanja pred istražnim sucem u utorak Turetta je plakao te je iskoristio pravo šutnje kada su mu postavljena pitanja, rekli su izvori, piše ANSA.

Zatvoren je pod 24-satnom zaštitom zbog vlastite sigurnosti i neće imati kontakta sa zatvorenicima osumnjičenima ili optuženima za druge vrste kaznenih djela,

Turetta je i istražiteljima koji su ga zaustavili na autocesti u blizini lječilišta Bad Durrenberg u blizini Leipziga ranije priznao da je ubio svoju djevojku.

Slučaj je šokirao Italiju, između ostalog, i zbog dobi žrtve i ubojice te zbog brutalnosti ubojstva.