70-godišnja baka ne želi prestati nositi mini suknje i topiće: ‘Godine nemaju veze s tim!’

70-godišnja baka ne želi prestati nositi mini suknje i topiće: ‘Godine nemaju veze s tim!’

Kad je postala mama u svojim 30-ima, Julie je nastavila sa svojom strašću, pohađajući tečajeve plesa i treninge s utezima

Julie Ford (69), baka u super formi, kaže da je odlučna nastaviti nositi kratke topiće i nakon što navrši 70 godina i želi “izgledati i osjećati se jednako dobro” kao kada je bila mlada s dvadeset i nešto godina. Naime, ona želi dokazati da i dalje možete “izgledati seksi” kako starite i želi inspirirati druge svojom cjeloživotnom ljubavi prema vježbanju, piše Mirror.

Bivša profesorica tjelesnog više je voljela “trčati vani” nego učenje u učionici kao djevojčica, a svoju je profesiju odabrala kad je imala 11 godina. Uz poučavanje tjelesnog odgoja, atletski građena Julie nastavila je podučavati satove tjelovježbe za odrasle u 80-ima, a zanimala se i za hokej, netball, trčanje, vožnju biciklom i hodanje.

Kad je postala mama u svojim 30-ima, Julie je nastavila sa svojom strašću, pohađajući tečajeve plesa i treninge s utezima, a svoju djecu je vodila na nogometne i hokejaške utakmice.

U rujnu 2016., u dobi od 63 godine, Julie je dijagnosticiran drugi stadij raka dojke i srećom, izliječila se. Juliena dijagnoza promijenila je njen stav prema fitnesu, natjeravši je da shvati da je “život prekratak”. Imajući to na umu, Julie, koja živi u Eastbourneu, East Sussex, odlučila je svoje treninge u teretani zamijeniti dugim šetnjama po prirodi, prije nego što je shvatila da želi nešto više da učvrsti tijelo i počela koristiti utege tijekom šetnji.

“Do kraja šetnje izgledala bih poput orangutana, jer bi mi ruke bile tako umorne od nošenja utega. Pa sam kopala po garaži i pronašla neke gumene otporne cijevi i staro ronilačko odijelo. Prvo sam pokušavala pričvrstiti ih na cipele kako bih ih mogla držati i stvarati napetost. Prošla sam kroz oko 30 različitih dizajna tijekom godine dok nisam pronašla gotov proizvod”, rekla je.

Želeći pomoći drugima sa svojim pametnim proizvodom, Julie je u ožujku 2018. lansirala svoj svestrani brend otpornih traka za hodanje. Julie kaže da joj tjelovježba pomaže u jačanju samopouzdanja i da se ne namjerava osjećati “nevidljivom” kako stari. “Odradila sam ‘nevjerojatne 50-e’ i ‘seksi 60-e’, a sada planiram napraviti ‘super-fit 70-e’. Sada obično pokrivam svoje ruke i noge jer je to sofisticiranije za moje godine, ali uvijek pazim da i dalje izgledam seksi noseći stvari poput kratkih majica s volanima. Cijeli život sam provela pokazujući svoje tijelo. Ne zato što sam tašt, već zato što se osjećam dobro”, dodala je, prenosi Vecernji.