VIDEO, FOTO Kaos u Dublinu nakon što su dvije osobe i troje djece izbodeni na cesti

VIDEO, FOTO Kaos u Dublinu nakon što su dvije osobe i troje djece izbodeni na cesti

Večeras je došlo do nasilnih sukoba između velikih skupina ljudi i Garde u Dublinu, uz zapaljena vozila i ozbiljne smetnje u prijevozu u središtu grada.

Postoje izvještaji o prosvjednicima koji su ispaljivali baklje i vatromet na Gardu, a najmanje jedno vozilo Garde je zapaljeno u ulici Parnell, dok su autobus i automobil zapaljeni na kraju mosta O’Connell u ulici O’Connell, piše The Irish Times.

Značajni javni nemiri izbili su nakon prethodnog uboda nožem u kojem je pet osoba hospitalizirano, uključujući počinitelja, ranije u četvrtak.

Povjerenik Garde Drew Harris za nemire je okrivio “luđačkuu, huligansku frakciju”, dok je ministrica pravosuđa Helen McEntee pozvala na smirenost i rekla da je “nasilnički i manipulativni element” raniji incident iskoristio za “izazivanje kaosa”. Osudila je napade na Gardu.

Petogodišnja djevojčica prima hitnu pomoć u bolnici Temple Street nakon incidenta uboda nožem.

Dječak, također star pet godina, i djevojčica (6) zadobili su lakše ozljede te su prevezeni na liječenje u CHI Crumlin. Dječak je u međuvremenu otpušten.
Žena u 30-ima bila je liječena zbog teških ozljeda u bolnici Mater.
Irish Times doznaje da je ona bila zaposlenica škole ili vrtića koji su djeca pohađala.
Prolaznici su nedugo nakon napada intervenirali na ulici i svladali osumnjičenika, uzeli mu nož i bacili ga preko ulice na travnatu površinu u blizini Vrta sjećanja.
Glavni osumnjičenik, muškarac u kasnim 40-ima ili 50-ima je također odveden na liječenje zbog teških ozljeda. Ne traže nikog drugog.
Povjerenik Garde rekao je da se razmatraju svi mogući motivi.
Nekoliko prolaznika je nedugo nakon početka napada interveniralo na ulici i savladalo osumnjičenog, uzeli mu nož i bacili ga preko ulice na travnatu površinu u blizini Vrta sjećanja. Incident se dogodio ispred Gaelscoil Coláiste Mhuire na Parnell Square East dok su djeca izlazila iz osnovne škole, piše The Irish Times.