Francuska zastupnica o pokušaju silovanja: Senator mi je dao šampanjac s ecstasyjem

Francuska zastupnica o pokušaju silovanja: Senator mi je dao šampanjac s ecstasyjem

ZASTUPNICA u francuskom parlamentu koju je senator navodno drogirao opisala je kako je “drhtala i znojila se” te strahovala da ima srčani udar nakon što je popila šampanjac s ecstasyjem. 48-godišnja Sandrine Josso, političarka iz centrističke stranke MoDem, oglasila se u dva televizijska intervjua, rekavši da je “još uvijek u stanju šoka” nakon navodnog incidenta prošlog tjedna.

Tvrdi kako želi podići svijest o “pošasti” stavljanja droge u piće u Francuskoj. Poručila je da se to može dogoditi bilo kome, bilo gdje, u bilo kojoj dobi. “Svatko može proći kroz ono što sam ja pretrpjela”, izjavila je za France 5 TV, pozivajući vladu da nešto poduzme.

Potres u francuskom parlamentu dogodio se prošli tjedan kada je senator desnog centra Joël Guerriau (66) uhićen i optužen za “davanje osobi, bez njezina znanja, supstance koja bi mogla promijeniti njezino rasuđivanje ili samokontrolu kako bi počinio silovanje ili seksualni napad”. Također je optužen za posjedovanje i korištenje tvari koje su klasificirane kao droge, prenosi Guardian.

“Šampanjac nije imao normalni okus”

Guerriau, koji poriče bilo kakvu krivnju, suspendiran je iz svoje centrističke stranke Horizonti i suočava se s pozivima da podnese ostavku u gornjem domu, Senatu. Josso je optužila senatora da joj je dao čašu šampanjca s drogom ecstasy.

U razgovoru za BFMTV potvrdila je kako poznaje Guerriaua 10 godina i da ju je prošlog utorka pozvao na proslavu njegovog ponovnog izbora u senat. Trebali su se naći u restoranu. “Ali onda je rekao da će to biti kod njega… jer će biti manje ljudi, manje buke i on će kuhati fajitas”, navela je. Ističe kako je samo jednom bila u njegovom domu u proteklom desetljeću.

Tvrdi da dok je bila u dnevnoj sobi, Guerriau je natočio šampanjac u svojoj kuhinji i donio joj ga. Prisjetila se kako je njegovo ponašanje bilo jako čudno. Kaže da je stalno okretao za prigušivanje i pojačavanje svjetla. “Ono što se činilo bizarnim je ta želja da nekoliko puta kucnem čašama, kako bih opet pila. Šampanjac nije imao normalan okus, bio je sladak”, napomenula je. 

Naručila taksi preko aplikacije

“Pogledala sam u kuhinju i vidjela sam ga s bijelom vrećicom koju je stavio u ladicu. I u tom trenutku, uz sve simptome koje sam imala, shvatila sam da me je drogirao. Već mi je bilo loše, srce mi je lupalo i rekla sam sebi: Bježi, drogirao te je”, nastavila je.

Uspjela je naručiti taksi putem aplikacije. “Skupila sam snagu i iskoristila instinkt za preživljavanje te izašla iz stana rekavši da se vraćam na posao”, kazala je. Dodala je kako ju je Guerriau pratio sljedećih deset minuta, ušavši s njom u lift, a zatim i hodajući s njom kroz dvorište i ulicom. 

“Drhtala sam i znojila se. Shvatila sam u kakvu sam zamku upala”, naglasila je. Pomogli su joj taksist i kolege koji su je dočekali i pozvali hitnu pomoć. Zatim je nazvala čelnika donjeg doma parlamenta, Yaëla Braun-Piveta, koji joj je pomogao da podnese prijavu policiji. Bolnički testovi koje je napravila navodno su otkrili prisutnost ecstasyja., prenosi index