Uz ovaj jednostavan trik protiv glavobolje, bol nestaje u roku nekoliko sekundi

Uz ovaj jednostavan trik protiv glavobolje, bol nestaje u roku nekoliko sekundi

Ako patite od glavobolja i migrena, ovaj jednostavan trik može pomoći u trenutnom ublažavanju bolova bez potrebe za uzimanjem bilo kakvih lijekova.

Nema ništa gore od glavobolje dok pokušavate obaviti obveze tijekom dana – pulsirajuća bol koja nikako ne nestaje i može vas razbjesniti i umoriti. Ali, postoji jedan jednostavan trik koji može pomoći u uklanjanju boli, a podržao ju je i liječnik koji kaže da može djelovati, a sigurno ne može štetiti, prenosi Mirror.

Trik se sastoji u namakanju nogu u vrućoj vodi kako bi ublažili simptome glavobolje i priznaju da to zapravo pomaže. TikTokerica Sammar odlučila je ovo testirati i demonstrirala je trik na internetu dok je snimala sebe s nogama u kadi i rekla: “Dobro, vidjela sam djevojku na TikToku kako stavlja noge u vruću vodu da izliječi glavobolju”. Dok je sjedila na rubu kade, rekla je da očajnički traži lijek koji bi izliječio njezinu glavobolju.

Dodala je: “Danas sam bila tako očajna jer mi je glava bila kao… u pulsirajućoj boli”. Na svoje veliko oduševljenje izjavila je: “Moja glavobolja je nestala! U roku od dvije minute. Sada mogu ići i na zabavu.”

Međutim, mnogi su bili skeptični oko trika, a mnogi su komentirali da je trik predobar da bi bio istinit. Jedan korisnik TikToka je napisao: “Zvuči kao placebo efekt”, dok je drugi dodao: “Ne znam… čini se predobro da bi bilo istinito”.

Međutim, metodu je podržao dr. Sam Hay koji je objasnio: “Dakle, imate glavobolju i čuli ste da stavljanje stopala u vruću vodu može pomoći – evo brzog odgovora zašto. Da budem iskren, sve je to malo spekulativno. Mislimo da se kod glavobolje krvne žile u mozgu stisnu i topla voda im pomaže da se otvore, a korisno je također staviti hladan oblog na stražnji dio vrata. Hoće li djelovati svaki put? Ne. Hoće li uzrokovati ikakvu štetu? Ne. Vrijedi li pokušati? Sigurno da”, prenosi Večernji list.