Ugodno se smjestio na kauču i upalio TV: Muškarac vidio sebe u emisiji na TV-u, ali vidjela ga je i žena – ubrzo je završio u pritvoru

Ugodno se smjestio na kauču i upalio TV: Muškarac vidio sebe u emisiji na TV-u, ali vidjela ga je i žena – ubrzo je završio u pritvoru

Muškarac (55) je mislio kako će u srijedu navečer provesti ugodnu večer, smjestio se udobno na kauču, upalio televizor pa ubrzo završio u pritvoru u Haagu, piše Fenix-magazin.

Policija iz okruga Scheveningen u Haagu u Nizozemskoj je na Instagramu opisala što se dogodilo.

– Muškarac se udobno smjestio ispred televizora s nečim ukusnim za pojesti i popiti. Prebacio je na program na kojem se upravo počela prikazivati emisija “Opsporing Verzocht” (Neriješeni slučajevi). Bilo bi bolje da to nije učinio, piše policija.

Jer u emisiji je prikazana pljačka zlatarnice u koju je upleten 55-godišnjak. I tako je muškarac uspio u emisiji koja se prikazivala u udarnom terminu gledati sebe kako krade nakit. No, njegova nesreća je što je to gledala i supruga.

Nije oklijevala i žena je odmah pozvala policiju. Suprug joj se sad nalazi u pritvoru i istraga protiv njega je u tijeku.

Inače, “Opsporing Verzocht” je nizozemska inačica TV emisije „Aktenzeichen XY… ungelöst” (Neriješeni slučajevi). Cilj emisije je rasvijetliti neriješena kaznena djela uz pomoć gledatelja, piše Fenix-magazin.

I tako je policija nakon prikazivanja TV emisije vrlo brzo rasvijetlila slučaj pljačke zlatarnice uz pomoć gledateljice, odnosno supruge pljačkaša.

Kako prenosi RTL Nieuws, 55-godišnjak iz Haaga treći je osumnjičenik u tom slučaju koji je uhićen. Zločin se dogodio u ljeto. U zlatarnici nije bilo mušterija, ali su bile dvije djelatnice. Pljačkaši su joj prijetili pištoljem i pobjegli s nakitom, piše Fenix-magazin.