Glavni državni inspektor: Javnost je sve saznala na vrijeme. Rezultati analize su ohrabrujući

Glavni državni inspektor: Javnost je sve saznala na vrijeme. Rezultati analize su ohrabrujući

Andrija Mikulić, glavni državni inspektor RH, potvrdio je još jednom kako su prvi rezultati analize mineralne vode izuzete iz ugostiteljskog objekta u Rijeci pokazali kako su vrijednosti unutar dozvoljenih granica

Brojne kritike u posljednja dva dana stigle su na račun Državnog inspektorata (DIRH) zbog sporosti reakcije na slučaj sumnje na trovanje pićima u Hrvatskoj. Više osoba zaprimljeno je u bolnicu zbog sumnje u trovanje, a zasad je kemijsko oštećenje potvrđeno u jednom slučaju u Rijeci. Andrija Mikulić, glavni državni inspektor RH, potvrdio je još jednom kako su prvi rezultati analize mineralne vode izuzete iz ugostiteljskog objekta u Rijeci pokazali kako su vrijednosti unutar dozvoljenih granica, dodajući kako DIRH ne zna od čega su se ozlijeđene osobe otrovale.

– Bočice iz kojih se pilo izuzeli su djelatnici MUP-a i odnijeli na analizu u svoj Centar za forenziku. Mi jako dobro surađujemo i imali smo više sastanaka. Vjerujemo da će nas izvijestiti o rezultatima. Mi smo uzeli uzeli uzorke iz Rijeke i poslali ih u HZJZ na analizu. Danas su došli rezultati od prvih uzoraka. Ti rezultati su ohrabrujući jer su sve vrijednosti u dozvoljenim granicama. Rečeno je da ta kiselost ne bi trebala proizvesti bilo kakvu smetnju – poručio je u intervjuu za RTL Danas.