Otišao je sa suprugom na medeni mjesec, nisu uspjeli imati snošaj, a onda se uhvatio škara. Po struci je ginekolog…

Otišao je sa suprugom na medeni mjesec, nisu uspjeli imati snošaj, a onda se uhvatio škara. Po struci je ginekolog…

Tada 31-godišnja žena podnijela je zločin iz straha od prijetnje razvodom i povezanim kulturološkim ostracizmom

U ponedjeljak (6. studenog) na Zemaljskom sudu u Braunschweigu (Donja Saska) počinje suđenje 54-godišnjem ginekologu. Državno odvjetništvo tereti liječnika za sakaćenje ženskih spolnih organa i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Navodno je liječnik prije nekoliko godina škarama uklonio komadić himena svoje žene.

Prema onome što je rečeno na sudu, par je bio na medenom mjesecu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u travnju 2019. Okrivljenik je pokušao imati spolni odnos sa svojom suprugom. Budući da nije uspio jer je ona bila djevica, škarama je uklonio dio himena, piše Fenix magazin.

Tada 31-godišnja žena podnijela je zločin iz straha od prijetnje razvodom i povezanim kulturološkim ostracizmom, objavio je državni odvjetnik nedugo nakon što je slučaj postao poznat. Oboje supružnika imaju njemačko državljanstvo s migrantskom pozadinom. Ginekolog je navodno izveo zahvat bez ikakve anestezije. Prema navodima tužiteljstva, žena je trpjela jake bolove i izgubila je puno krvi.

– Optužnica javnog tužitelja u Braunschweigu podignuta je prije više od dvije godine. Postupak je u početku bio na Okružnom sudu u Helmstedtu, a tek kasnije ga je preuzeo Zemaljski sud, rekao je glasnogovornik suda.

Prije početka rasprave sud je također naznačio da kazneno vijeće u sadašnjem sastavu vidi dovoljnu sumnju u vezi s opasnim tjelesnim ozljedama, ali ne više u vezi s navodnim genitalnim sakaćenjem. Kako se navodi u državnom odvjetništvu, kada se saznalo za slučaj, liječnik je iskoristio pravo na šutnju i nastavio raditi. Pretpostavka nevinosti vrijedi do pravomoćne osuđujuće presude.

Udruga Donje Saske za dodjelu liječničkih licenci (NiZzA) bila bi odgovorna za moguću odluku o oduzimanju liječničke stručne licence. I glasnogovornica ove vlasti potvrdila je prije dvije godine da se tamo zna za takav slučaj. U pravilu se, međutim, čeka ishod kaznenog postupka. Za suđenje je predviđeno šest dana rasprave. Presuda bi mogla biti izrečena krajem studenog, piše Fenix magazin, a prenosi Jutarnji.