Vulin podnio neopozivu ostavku na mjestu direktora BIA-e: “Odbijam postati dio antiruske i antisrpske histerije”

Vulin podnio neopozivu ostavku na mjestu direktora BIA-e: “Odbijam postati dio antiruske i antisrpske histerije”

Aleksandar Vulin podnio je neopozivu ostavku na mjestu direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), piše Nova.rs.

Vulin je u priopćenju zahvalio Aleksandru Vučiću zbog prilike da brani Srbe i Srbiju te ga moli da ostane “predsjednik svih Srba”.

Napisao je da Vučić i Srbija susreću s prijetnjama i ucjenama koje se mogu usporediti samo s austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine.

Optužio je SAD i EU da traže njegovu glavu kao preduvjet za neuvođenja sankcija Srbiji.

“Od nas se traži da napustimo Republiku Srpsku i da sankcijama Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena država i nacija.

Ja nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet, ali neću dopustiti da budem uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet.

Moja ostavka neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene. Nisu dobili sankcije Rusiji, nisu dobili srpsko priznanje Kosova, ali su dobili jednu srpsku glavu.

Odbijam postati dio antiruske i antisrpske histerije zbog bilo koje pozicije, da prestanem brinuti o Republici Srpskoj i njenom opstanku i da prestanem vjerovati u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja srpskog svijeta. Obijam odustati od politike vojne neutralnosti i bratstva s Rusijom i Kinom”, priopćio je.