Vučić: Neki kažu da mi je otac Fahrudin Musliu; Prozvani novinar kaže: Njegova majka mi je bila kolegica…‘

Vučić: Neki kažu da mi je otac Fahrudin Musliu; Prozvani novinar kaže: Njegova majka mi je bila kolegica…‘

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u nedjelju na TV Prva televiziji gdje je odgovarao na brojna pitanja i kritike.

Među ostalim, dotaknuli su se i njegovog tjelesnog izgleda:

“Napadaju me da imam ružne usne, ja nisam ništa radio na svojim usnama, za to je kriva moja majka koja me takvog rodila. To je stvar genetike. Optužuju me da mi je otac Fahrudin Musliu. Ja im ovom prilikom poručujem da se moj otac zove Anđelko Vučić, a ne Fahri Musliu“, kazao je Aleksandar Vučić.

Fahri Musliu je inače novinar koji je godinama bio zaposlen u Radio Televiziji Srbije (RTS), gdje je bila zaposlena i Angelina Vučić, majka aktualnog predsjednika Srbije, a kasnije je bio dopisnik s Kosova za medije na albanskom jeziku.

Musliu za kaže da “ne želi komentirati to što ga je Vučić spomenuo” jer se, kako ističe, “ne bavi klevetama čije god da su”.

“Neka se Srbi i Albanci zabavljaju glupostima pošto im je u krvi da se bave klevetama i tuđim životima”, navodi Musliu za Danas.

Dodao je i da je “jadno kad se političari i novinari bave izmišljotinama i klevetama zarad nekog osobnog, prljavog interesa i nemoći, ne misleći da time nanose uvredu i duševnu bol drugim osobama koje se spominju“, ukazuje Musliu.

Svojevremeno je nakon medijskih napisa da je on biološki otac Aleksandra Vučića, Fahri Musliu to demantirao.

“Ne poznajem Aleksandra Vučića. Njegova majka mi je bila kolegica, no nikada nismo imali ništa više osim činjenice da smo radili zajedno i bili kolege. Takve izjave su samo spekulacije”, kazao je ranije Musliu čiju fotografiju možete vidjeti OVDJE.