Počele kopnene bitke Hamasa i Izraela: “Napadamo u svim dijelovima Pojasa Gaze!”

Počele kopnene bitke Hamasa i Izraela: “Napadamo u svim dijelovima Pojasa Gaze!”

Nakon više od tri tjedna od upada Hamasovih militanata u Izrael, došlo je do kopnene bitke između Hamasa i Izraela u Pojasu Gaze, što je dio kopnene ofenzive koju je Izrael najavio.

“Izraelska vojska napad u svim dijelovima Pojasa Gaze”, rekao je glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga (IDF) potpukovnik Jonathan Conricus u utorak, a prenosi BBC.

“Usredotočit ćemo svoje aktivnosti na sjeverni dio Gaze, to je središte gravitacije Hamasa. Ali, nastavljamo s napadima i u drugim dijelovima Gaze, lovimo njihove zapovjednike, napadamo njihovu infrastrukturu i kad god postoji važna meta mi je napadnemo”, dodao je.

IDF je također objavio da je tijekom prošlog dana pogođeno oko 300 ciljeva u zračnim i kopnenim napadima. IDF je također naveo da su “brojni Hamasovi teroristi ubijeni” od strane trupa koje su se borile protiv “terorističkih ćelija koje su ispaljivale i protutenkovske projektile i koje su pucale iz mitraljeza prema njima”.
Među uspješno pogođenim ciljevima, navodi se u objavi IDF-a, nalaze se lansirna mjesta za protutenkovske projektile i rakete ispod okna tunela, kao i vojni kompleksi unutar podzemnih tunela.
Conricus je istaknuo da Izrael čini sve da bi izbjegao civilne žrtve, a Izrael je više puta stanovnicima Gaze poručio da se evakuiraju radi vlastite sigurnosti., prenosi N1