Objavljeno upozorenje na jaku kišu i naglo okretanje vjetra! U dijelu zemlje pala tuča

Objavljeno upozorenje na jaku kišu i naglo okretanje vjetra! U dijelu zemlje pala tuča

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, uz kišu i pljuskove, oborina je lokalno obilnija u dijelovima Gorskog kotara i na sjevernom Jadranu, gdje ima i grmljavine. S obzirom na dosad akumuliranu oborinu, na snazi je upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda na bujične i urbane poplave.

Uslijed obilne kiše, ali i priljeva iz susjednih zemalja, rastu i vodostaji rijeka. Jutros je izvanredno stanje na Kupi, na postaji Hrvatsko, gdje je jutros zabilježen vodostaj od 369 cm.

Iz DHMZ-a pozivaju na oprez zbog mjestimice olujnog vjetra te lokalno obilne kiše i jačih grmljavinskih pljuskova.

S prolaskom fronte osobito u sjevernim krajevima povećana vjerojatnost za naglo okretanje vjetra s južnih smjerova na sjeverozapadni te udara većih od 70 km/h!

Obilna kiša u Rijeci, vatrogasci na intervencijama

“Obilnih pljuskova kao što je bilo najavljeno već ima na sjevernom Jadranu, u Rijeci je danas već palo više od 63 mm. I u nastavku dana treba računati na jake pljuskove, s njima obilnu kišu, ali ponegdje i prolazno vrlo jak vjetar te tuču”, objavio je DHMZ na X-u.

Kako doznajemo, vatrogasci rade na ispumpavanju vode Bulevard Vižica/Trsat, a noćas su imali posla na Grobniku.

Tuča u Zagorju

Olujno nevrijeme pogodilo je jutros i Zagorje, a na više mjesta ondje padala je tuča.

Potvrdio je to za Sjever.hr predsjednik Udruge raketara Josip Salatko koji je istaknuo da je pala tuča, ali i obilna kiša, no da se sada situacija na području Krapinsko-zagorske županije smiruje. Tuča je bila veličine kukuruznog zrna i štete ne bi trebale biti znatnije.
Smirivanje u srijedu, nakon toga opet obilna kiša

Tijekom srijede, na blagdan Svih svetih, kratkotrajno smirivanje, no već prema kraju dana oborina će se ponovno intenzivirati duž Jadrana i u područjima uz Jadran, što će biti uvod u novi val kiše koji slijedi u četvrtak, javlja naša meteorologinja Tea Blažević.

Nema stabilizacije do kraja tjedna.

U petak ponovno kiša i pljuskova s grmljavinom, lokalno izraženiji, a obilne oborine bit će i u danima vikenda, uglavnom tijekom nedjelje, piše N1.