Očajna majka tužila sinove 40-godišnjake jer se nisu htjeti iseliti iz kuće. Pobijedila je na sudu

Očajna majka tužila sinove 40-godišnjake jer se nisu htjeti iseliti iz kuće. Pobijedila je na sudu

Sedamdesetpetogodišnja Talijanka, iz grada Pavie, dobila je sudsku presudu da se sinovi moraju iseliti iz kuće

Kaže se da majčina ljubav nema granica ali možda ipak ima. Sedamdesetpetogodišnja Talijanka, iz grada Pavie, dobila je sudsku presudu da se njezini sinovi, od 40 i 42 godine, moraju iseliti iz kuće, rekao je sudski službenik za CNN.

Dvojica sinova koje majka u sudskim dokumentima opisuje kao parazite, živjela su u obiteljskom stanu bez financijskog doprinosa kućanstvu i bez pomaganja oko kuće, navodi se u tužbi koju je podnijela neimenovana žena. Oba sina su zaposlena.

Majčina mirovina u potpunosti je odlazila na hranu i održavanje doma, a sutkinja je presudila da “bamboccioni”ili velike bebe, imaju rok do sredine prosinca da se odsele.

“Zakon ne daje djetetu bezuvjetno pravo da ostane u domu koji je u vlasništvu roditelja, protiv njihove volje, isključivo temeljem obiteljske povezanosti.”tumači sutkinja. Odvjetnici sinova tvrdili su, pišu lokalne novine La Provincia Pavese, da su talijanski roditelji dužni brinuti se o svojoj djeci koliko god je potrebno.

‘Izvan granica razumnog’

Sutkinja je ipak smatrala da, s obzirom na to da je oboje djece starije od 40 godina, ne mogu više očekivati od roditelja da nastave s obavezom uzdržavanja “izvan granica koje nisu razumne.”

Ovo nije prvi puta da se “mammoni”, talijanski izraz za odrasle muškarce koji previše ovise o svojim majkama, pojavljuju u pravnom sustavu. Jedan je tridesetpetogodišnjak, profesor glazbe, očekivao i dalje financijsku potporu roditelja, ustvrdivši da se ne može sam izdržavati s plaćom od 20.000 eura godišnje. Sud je presudio u korist roditelja.

Talijani napuštaju roditeljski dom oko tridesete godine, u Hrvatskoj ta je dob oko 33.4 godine, najviša u Europskoj uniji. U Finskoj, Švedskoj i Danskoj, djeca počinju živjeti samostalno u dobi od 21 godine, kažu podaci Eurostata., prenosi telegram