Procurila ‘genocidna shema’ ruskih dužnosnika: Htjeli su srušiti svemirsku raketu na Kijev?

Procurila ‘genocidna shema’ ruskih dužnosnika: Htjeli su srušiti svemirsku raketu na Kijev?

Procurile su informacije da visoki ruski dužnosnici planiraju srušiti svemirsku raketu napunjenu eksplozivom na ukrajinsku prijestolnicu Kijev.

Daily Mail prenosi da su procurili telefonski pozivi koji uključuju bivšeg šefa Ruske svemirske agencije Dmitrija Rogozina i sadašnjeg šefa rakete Dmitrija Baranova koji otkrivaju navodnu zavjeru.

Plan je Vladimiru Putinu ranije ove godine predstavio njegov bliski suradnik Anton Vaino, šef ruske predsjedničke administracije. Nije poznato kakvu je odluku, ako je uopće, donio Putin.

Međutim, Rogozin, kojeg je Putin prošle godine otpustio s mjesta šefa svemirske agencije, u rujnu je ponovno primljen u stado imenovanjem za ruskog senatora.

Kako izgleda ‘genocidna shema’?

Genocidna shema uključivala je raketu nosač tipa Sojuz za civilnu upotrebu i petljanje s njom kako ne bi dosegla orbitu, već bi se umjesto toga srušila na ukrajinski grad, vjerojatno glavni grad Kijev.

Plan upućuje na lansiranje megabombe od devet tona s kozmodroma Plesetsk u blizini Arkhangelska, prema snimljenim pozivima koje je otkrio njemački list Bild.

U razgovoru koji je snimljen, Baranov je rekao Rogozinu da se raketa od 164 stope može usmjeravati “u bilo kojem smjeru, jednostavno u bilo kojem smjeru koji želimo” rotiranjem tijekom razdoblja od osam do 22 sekunde nakon lansiranja.

Ova bi divovska bomba mogla eksplodirati kada ponovno uđe u atmosferu nakon lansiranja, uzrokujući neopisivu pustoš.

Baranov je, inače, čovjek zadužen za izradu lansirnih vozila za misije s ljudskom i bespilotnom posadom na Međunarodnu svemirsku postaju., prenosi direktno