Ministar Fuchs posjetio škole nastradale u olujnom nevremenu na području Brodsko posavske županije…

Ministar Fuchs posjetio škole nastradale u olujnom nevremenu na području Brodsko posavske županije…

U svrhu obnove školskih objekata oštećenih u olujnom nevremenu koje je pogodilo našu županiju 19. srpnja 2023.godine, Brodsko-posavska županija oformila je povjerenstvo koje je izašlo na teren kako bi se nastala šteta evidentirala i dokumentirala te dodatno angažirala stručne kadrove da bi se izradila preliminarna procjena štete na svakoj od stradalih obrazovnih ustanova. Povjerenstvo je utvrdilo oštećenja na 19 školskih objekata na kojima se treba žurno intervenirati kako bi se pravovremeno smanjila daljnja oštećenja. Prema prvotnoj procjeni šteta iznosi 1 milijun eura. Ravnatelji su poduzeli nužne radove kako bi spriječili dodatnu štetu. Štete su nažalost velike, ali vjerujemo kako će se uz stručan kadar i kvalitetne izvođače radova školarci početkom rujna vratiti u svoje školske klupe.

Većina nastale štete odnosi se na stradala krovišta škola, od kojih su neka u potpunosti uništena. Nažalost, kao posljedica došlo je do prodiranja vode u unutarnji prostor škola te uništenje opreme i školskog inventara.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, uz župana Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijela Marušića, zamjenika župana Marka Šimića, privremenu pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anicu Vukašinović, gradonačelnika grada Slavonskoga Broda g. Mirka Dusparu te uz voditelja službe Civilne zaštite Pavu Baričića, danas je posjetio Industrijsko-obrtničku školu i Tehničku školu u Slavonskome Brodu. Područnu školu Podcrkavlje i Osnovnu školu Ljudevita Gaja Nova Gradiška.