Župan Danijel Marušić proglasio je u petak prirodnu nepogodu…

Župan Danijel Marušić proglasio je u petak prirodnu nepogodu…

Župan Danijel Marušić proglasio je u petak prirodnu nepogodu

“Proglašavam prirodnu nepogodu na području općina Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje,

Cernik, Davor, Donji Andrijevci, Dragalić, Garčin, Gornja Vrba, Gornji Bogićevci, Gundinci, Klakar, Nova Kapela, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Rešetari, Sibinj, Sikirevci, Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo, Velika Kopanica, Vrbje, Vrpolje i gradova Slavonski Brod i Nova Gradiška.


Uslijed olujnog nevremena, praćenog jakim udarima vjetra i obilnom kišom, a na pojedinim područjima i tučom na navedenom području nanesene su velike materijalne štete na građevinskim i infrastrukturnim objektima te poljoprivrednim kulturama, naročito na višegodišnjim nasadima voćnjaka i vinograda dana 19. srpnja 2023. godine”, stoji u odluci.

“Pozivam sve oštećenike na područjima navedenih općina i gradova da prijave štetu nadležnom općinskom (gradskom) povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode”, navodi se.

“Obvezujem općinska (gradska) povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da unesu sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, a konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku prijave županijskom povjerenstvu u roku od 50 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode putem Registra šteta.

Obvezujem Županijsko povjerenstvo da prijavljene konačne procjene štete dostavi Državnom povjerenstvu i nadležnom ministarstvu u roku od 60 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode putem Registra šteta, a prilikom konačne procjene prihvati isključivo procjene koje je obavilo općinsko (gradsko) povjerenstvo”, stoji u odluci koju je Župan danas potpisao.