MALI KRIŽ-VELIKA ŽRTVA“ – 21. SUSRET SJEĆANJA NA POGINULU DJECU U DOMOVINSKOM RATU

MALI KRIŽ-VELIKA ŽRTVA“ – 21. SUSRET SJEĆANJA NA POGINULU DJECU U DOMOVINSKOM RATU

Susret sjećanja “Mali križ-Velika žrtva” već 21 godinu za redom prilika je da podijelimo svoju bol i utjehu jedni drugima, sjećamo se na poginulu djecu diljem Hrvatske u Domovinskom ratu, njih četiristo i dvoje.

Bijela ruža kao simbol prerano ugašenog dječjeg života, tragično sudbine povezale su sve ove ljude danas okupljene kod spomenika “Prekinuto djetinjstvo”, koji se svake godine iznova susreću.

Već 21. godinu za redom Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskoga rata uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja organizira ovaj susret. Nevini dječji životi su najveća žrtva koju je Hrvatska pretrpjela u ratu. Brojne svijeće i položeni vijenci tek su mali izraz teško opisivih emocija i sjećanja na ratne strahote.

U sklopu ovogodišnjeg programa služena je sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva, a potom su kod spomenika „Prekinuto djetinjstvo“ položeni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položili roditelji poginule djece, predstavnici državnog vrha, Brodsko-posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem, izaslanstvo Garda Slavonskog Broda, predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske te predstavnici političkih udruga i udruga proizišlih iz Domovinskog rata.