Već godinama ne brije ni pazuhe ni prepone: ‘Nema ljepše stvari od dlačica na ženskom tijelu’

Već godinama ne brije ni pazuhe ni prepone: ‘Nema ljepše stvari od dlačica na ženskom tijelu’

Portugalka Calita Fire koja redovito na društvenim mrežama objavljuje poruke o važnosti ‘ljubljenja sebe’ i pozitivnog doživljala vlastitog tijela, a da ne bi sve završilo na priči još je prije tri godine odlučila reći ne žiletima, brijanju i depilaciji.

Nikada se nije više govorilo o važnosti samopouzdanja i prihvaćanja vlastitog tijela sa svim njegovim nesavršenostima nego posljednjih nekoliko godina, a svaka prava influencerica i moderna djevojka današnjice pokraj svojih fotografija na društvenim mrežama dodaje i hashtag #body positive, engl. izraz koji objedinjuje sve navedeno. No, dok nekima on označava žensku snagu koja predugo svijetu krojenom za muškarca nije mogla doći do izražaja, drugi vjeruju da ono što promoviraju moraju; da bi bilo iskreno; i sami živjeti pa sve više nepoznatih i slavnih žena javno odbacuje proizvode za njegu poput britvice; pokazujući time da se neće ukalupiti u nametnuti im standard ljepote, te da se i bez uljepšavanja dobro osjećaju u svojoj koži.

Jedna od njih je i Portugalka Calita Fire koja redovito na društvenim mrežama objavljuje poruke o važnosti ‘ljubljenja sebe’ i pozitivnog doživljaja vlastitog tijela, a da ne bi sve završilo na priči još je prije tri godine odlučila reći ne žiletima, brijanju i depilaciji. A iako joj trolovi zamjeraju selfije sa dlakavim pazusima i preponama, nju, kaže, nije briga pa su dlačice na njenim fotografijama i videima uvijek u prvom planu. U jednom je nedavnom videu Fire tako pozirala u crvenom bikiniju s rukama podignutim iznad glave, kako bi svima pokazala da više ne posjeduje žilet, a pored je napisala: “Dlake na tijelu su prekrasne”., prenosi večernji list

U nekim drugim videima uz dlačice djevojka pokazuje u celulit, uvijek ističući kako voli svoje nesavršenosti, no njene poruke nisu uvijek dobro prihvaćene pa Fire redovito dobije i hrpu negativnih, čak i uvredljivih komentara.  “Ma da, tko želi puna intimnih dlaka? Nitko!”, napisao je jedan pratitelj. Mnoge se korisnice društvenih mreža poput Fire odlučuju na puštanje svih dlačica na tijelu pa npr. TikTok korisnica @ditchtheblade već četiri godine ne brije dlačice na nogama, ispod pazuha i na preponama, a korisnica @taylortillt  se pohvalila kako dlake ispod pazuha nije obrijala već – punih deset godina!
@calitafire3

Replying to @Cesitar Stylinson 💕 #mujerpeluda #vellocorporal

♬ Makeba – Jain