Splitska trenerica otkriva kako u kratko vrijeme u top formi dočekati ljeto: Može se!; Otkrila i recept za svoju tortu

Splitska trenerica otkriva kako u kratko vrijeme u top formi dočekati ljeto: Može se!; Otkrila i recept za svoju tortu

Ljeto je sve bliže, što za mnoge znači da je krajnje vrijeme za nešto napornije treninge i promjene u prehrani. Nije lako, ali moguće je napraviti neke promjene, barem tako tvrdi fitness influencerica, najtrofejnija hrvatska natjecateljica u bodybuildingu i osobna trenerica, Splićanka Lara Santini.

– Primijetila sam da se povećao broj ljudi na trakama u teretani. Uglavnom se fokusiraju na kardio treninge jer još uvijek vlada strah oko treninga s utezima, pogotovo kod ženske populacije.

Naime, često se javlja bojazan da će ojačati te da neće izgledati ženstveno, a to je krivo – ustvrdila je 25-godišnja trenerica u razgovoru za živim.hr.

Lara uz treninge uživo drži i one online putem aplikacije Strength-Q.

Iako je ovo kratko razdoblje, moguće je, naglašava trenerica, ljeto dočekati u boljoj formi.

FOTO: INSTAGRAM

– Najvažnije je maknuti se od loših prehrambenih navika, uvesti tri cjelovita obroka tijekom dana, a ne jedan, pa jesti po principu “što god dođe pod ruku”.

Isto tako, važno je pojačati tjelesnu aktivnost, a s obzirom da dolazi lijepo vrijeme, mislim da svatko od nas može napraviti barem 10 tisuća koraka dnevno, što znatno utječe na potrošnju kalorija, ali općenito i na zdravlje – ističe Santini.

Trenerica smatra da je bitno prehranu bazirati na cjelovitim namirnicama.

– Važno je izbjegavati grickalice, pekarske proizvode, brzu i prerađenu hranu. Prvenstveno zato što nam se igra s apetitom, odnosno povećava glad. Stoga, kad osoba raščisti s takvim navikama, brzo će uočiti da nije toliko gladna te da ima više energije. Isto tako, potrebno je prilagoditi količine i porcije – rekla je.

FOTO : INSTAGRAM

S obzirom na to da je u odličnoj formi, zanimalo nas je što ona jede.

– Jednostavna sam po pitanju hrane. Ako puno radim, volim imati pripremljene obroke. Za doručak obično odabirem zobenu kašu u koju dodajem malo sladila, cimeta, kakaa te šumsko voće ili čokoladu. Ako imam više vremena, pripremim namaz od avokada s jajem ili lososom.

Tijekom ručka mi je važan unos proteina, meso ili riba, uz neku tjesteninu. Navečer, ako nisam jela jaja za doručak, jedem omlet u nekoj kombinaciji s povrćem i sirom – otkrila je za život.hr.

Naravno, ponekad je važno i zasladiti, se je Lara otkrila da rado priprema niskokalorični mousse od posnog sira.

– Izblendam skyr jogurt, sok s malo kalorija, vodu i instant želatinu. Potom mješavinu stavim u hladnjak koja nakon stezanja dobije teksturu pudinga i preko dodam neko voće. Nekad dodam mljeveni keks pa to onda bude neka vrsta torte od sira s malo kalorija- otkriva splitska trenerica.