POTPISANI UGOVORI O STIPEDIRANJU STUDENATA PO NAČELU DEFICITARNOSTI I DAROVITOSTI…

POTPISANI UGOVORI O STIPEDIRANJU STUDENATA PO NAČELU DEFICITARNOSTI I DAROVITOSTI…

Ugovori o stipendiranju studenata s područja Brodsko-posavske županije po načelu deficitarnosti i darovitosti, a koji su to pravo ostvarili temeljem Javnog natječaja potpisani su danas u Velikoj vijećnici županijske uprave u nazočnosti župana Danijela Marušića. Ukupno je danas potpisno 16 ugovora o stipendiranju i to 12 za studente deficitarnih zanimanja i 4 ugovora za darovite studente. Ove godine u proračunskim sredstvima osigurano je nešto više sredstava za ovu namjenu, odnosno 145.000 eura, pa tako mjesečna stipendija za studente koji imaju mjesto prebivališta u mjestu studiranja iznosi od 105 eura, dok za one koji studiraju izvan mjesta prebivališta stipendija sada iznosi 150 eura. Sa studentima koji su već ranije potpisali ugovore o stipendiranju prema starom modelu, potpisani su aneksi ugovora za iznose prema novom modelu provedenog Javnog natječaja

Župan Marušić, čestitajući studentima i roditeljima na ostvarenom pravu za stipendiranje, naglasio je kako Brodsko-posavska županija stipendira i studente medicine kojih je ove godine 35 s područja Brodsko-posavske županije za što su također osigurana sredstva u Proračunu. Dodao je i to kako vjeruje da će ove stipendije pomoći studentima te naglasio kako se nada da će se tijekom vremena iznos stipendija dodatno povećati.

Uz želju da što lakše i brže završe svoje studiranje, župan Marušić kazao je kako ne treba zaboraviti da je to i najljepši dio života mladih ljudi, odnosno, studenata, koji Brodsko-posavska županija i drugim načinima pokušava olakšati poput sufinanciranja prijevoza studenata željeznicom s HŽ Putničkim prometom. Istaknuo je i to kako svi oblici pomoći studentima idu u smjeru intencije da se mladi ljudi vrate i ostanu živjeti i raditi u Brodsko-posavskoj županiji.