Cervikalni orgazam vodi do euforije: ‘Isprobajte ga same prije nego uključite i partnera’

Cervikalni orgazam vodi do euforije: ‘Isprobajte ga same prije nego uključite i partnera’

Pritisak na grlić maternice dubokom penetracijom može biti nov i osvježavajući način postizanja miksanog orgazma, objašnjava seksologinja, dr. sc. Jess O’Reilly

Cervikalni orgazam je rezultat stimulacije grlića maternice, a to je prsten tkiva koji odvaja maternicu od vagine. Postoji priča da orgazmi grlića maternice mogu biti super euforični, no stručnjaci o tome imaju svoje mišljenje. 

– Pritisak na grlić maternice dubokom penetracijom može biti nov i osvježavajući način postizanja miksanog orgazma – objašnjava seksologinja, dr. sc. Jess O’Reilly. 

– Iako se vjeruje da različiti živci komuniciraju s mozgom ovisno o tome koje se područje stimulira, teško je izolirati jednu regiju isključivo tijekom seksa. Primjerice ako masirate grlić maternice, vjerojatno potičete i vaginalni kanal, a također možete izvršiti pritisak na G točku – dodaje. 

Unatoč tome, možete proširiti igru u vašem seksualnom repertoaru i pomoći si da bolje upoznate svoje tijelo. Uz dr. O’Reilly, savjetima se pridružila i certificirana seksologinja Alicia Sinclair

‘U potpunosti se uzbudite prije nego što pokušate otkriti što je cervikalni orgazam’

Bez obzira koju vrsta orgazma je u pitanju, uvijek se radi o maratonu, ne utrci. Za ovu vrstu orgazma važan je prvi korak, odnosno zagrijavanje, jer stimulacija grlića maternice u nezagrijanom stanju može joj naštetiti. 

– Vjeruje se da osjetljivi grlić maternice prenosi poruke mozgu putem hipogastričnog živca, pa mnogi kažu da je izravna stimulacija ugodna tek kada postignu višu razinu uzbuđenja i kad su kemikalije preplavile tijelo – kaže dr. O Reilly.

‘Isprobajte same prije nego što uključite i partnera’

Kada imate potpunu kontrolu nad svojim tijelom steći ćete bolji osjećaj o tome što vam zapravo paše i zbog čega se dobro osjećate u svom tijelu. 

– Jednom kada osjetite da ste postigli potpuno uzbuđenje, pokušajte tapkati ili lagano pulsirati duboko u vaginalni kanal kako biste potaknuli grlić maternice – kaže seksologinja Alicia Sinclair. Preporučuje se i korištenje vibratora za eksperimentiranje dubinom i pritiskom. Koristite, savjetuju, dugačku seksualnu igračku ili onu oblikovanu u blagom C.

‘Tijekom seksualnog odnosa pokušajte biti na vrhu’

Biti na vrhu omogućuje dublju penetraciju, dok vam omogućuje kontrolu dubine, brzine, kuta i ritma cervikalnog kontakta, kaže dr. O’Reilly te podsjeća da je prije pritiska na vrat maternice najbolje da se uvjerite jeste li dovoljno uzbuđeni. 

‘Eksperimentirajte u različitim točkama menstrualnog ciklusa’

Ako uživate u potrazi za vrhuncem koji ćete postići stimulacijom grlića maternice, ali se još niste izvještili u tome, pokušajte to napraviti u neko drugo vrijeme. Ženski hormoni nisu na istoj razini tijekom cijelog mjeseca. Primjerice za vrijeme ovulacije grlić je veći, mekši i vlažniji nego što je to slučaj u drugim dijelovima vašeg menstrualnog ciklusa. 

– Kako položaj vašeg grlića maternice varira, mogli biste primijetiti da određeno doba mjeseca pogoduje toj vrsti užitka, dok u nekim dijelovima ciklusa stimulacija može graničiti s neugodom –  kaže dr. O’Reilly., prenose 24sata