Stavros boluje od neizlječive bolesti: U bolnici sam i bole me leđa, sve… Borim se za život’,

Stavros boluje od neizlječive bolesti: U bolnici sam i bole me leđa, sve… Borim se za život’,

Imam karcinom kostiju i u fazi sam borbe za život. Sve me boli, leđa najviše, rekao je za 24sata  Jasmin Stavros (68).

Pjevač zvuči umorno, iscrpljeno, ali i optimistično. Nekoliko dana unazad pjevač je radi bolova u leđima otišao u bolnicu. Tamo su mu postavili dijagnozu i otad je na bolničkom liječenju. 

– Stalno sam u bolnici, nisam otad išao doma. Loše se osjećam, bole me leđa, sve. Svakakve lijekove protiv bolova mi daju, nešto pomogne, a nešto ne – kaže Stavros. 

Opaka bolest pjevača je zatekla unatoč najzdravijem mogućem načinu života. Stavros živi na selu, u miru i skladu s prirodom, poznat je po zdravom životu, umjerenoj prehrani i bavljenjem sportom.   

Od kako je 2008. preselio u mjestašce pored Jastrebarskog, uživa u dugim šetnjama sa suprugom Žarkom i radovima oko kuće. Jedno vrijeme je sa suprugom svaki ponedjeljak odlazio na Japetić.  

– Kupio sam tu klet i uredio za stanovanje. Svaki dan ustajem oko devet, igram tenis, ako imam obveza, odem u Zagreb, a ako nemam uživam u svježem zraku. Popodne opet igram tenis ili vozim bicikl, trčim. Uglavnom sport i zdrav život. Ne gledam ni televiziju, samo Laudato. Svaku večer šetamo do obližnjeg sela, izmolimo krunicu i vratimo se doma. Nema grada gdje možeš u nedjelju biti u miru, trčati, pričati, a oko tebe nigdje nikoga. Toga u Zagrebu nema, ni u Splitu, ni u bilo kojem gradu – govorio nam je ranije. 

Dodao je da se na selu preporodio. U blizini njegovog doma su i dvije crkve u kojima je nalazio duhovni mir, a često je odlazio i u Kotare na misu, 15-tak km prema Samoborskom gorju. Dio godine provodio je i na Korčuli. Opet u miru, zdravo i u skladu s prirodom. Hvalio se kako u svom vrtu bere šljive, jabuke, zalijeva povrće i travu, kupi orahe. Jagode nije kupovao, brao je one slađe, šumske. U svom vrtu je  posadio paradajz, krastavac, krumpir, zelje, imaju i veliki voćnjak pa rade svoj jabučni ocat, marmeladu, sokove.