Rusi tvrde da incident s dronom dokazuje umiješanost SAD-a u rat u Ukrajini

Rusi tvrde da incident s dronom dokazuje umiješanost SAD-a u rat u Ukrajini

Kaže da je to provokacija koju Rusija ne smije gledati drugačije nego kao neprijateljsku akciju. Još je jednom pohvalio ruske pilote za svoj postupak

Visoki zastupnik Državne Dume, Leonid Slutsky za rusku režimsku agenciju TASS komentirao je jučerašnji incident nad Crnim morem.

Tvrdi da je odgovor ruskih pilota napravljen krajnje profesionalno.

Incident s američkom bespilotnom letjelicom MQ-9 i izjava Pentagona da će nastaviti s letovima iznad Crnog mora u blizini ruske granice pokazuju da su Sjedinjene Američke Države upletene u ukrajinski sukob”, poručio je Slutsky .

Kaže da je to provokacija koju Rusija ne smije gledati drugačije nego kao neprijateljsku akciju.

Još je jednom pohvalio ruske pilote za svoj postupak.

“Nisu prekršili ruske granice, niti su se sudarili ili imali kontakt s dronom. Imajte na umu da je SAD taj koji uzrokuje dosljednu eskalaciju u zoni ukrajinskog sukoba”, rekao je dok je pozvao Washington da analizira rizike svojih dronova prije nego dođe do većih posljedica.

Podsjetimo, američka vojna bespilotna letjelica MQ-9 srušila se u utorak u Crno more nakon što je ruski mlažnjak Su-27 udario u njezin propeler, priopćio je Pentagon, što je prvi takav izgred od ruske invazije na Ukrajinu prije više od godinu dana., prenosi danas.hr