Donosimo priču o Lepoj Breni, sve su nam prokomentirali Stjepan Mesić i Maja Šuput

Donosimo priču o Lepoj Breni, sve su nam prokomentirali Stjepan Mesić i Maja Šuput

Ona je bila najpopularnija zvijezda u bivšoj državi. Svi se sjećaju kako je zaneseno pjevala ‘ja sam Jugoslovenka’. Punila je stadione, od svih ženskih umjetnica prodala je najviše albuma, više od 40 milijuna, a smatra se i najbogatijom ženom na estradi. Nije samo pjevala, nego je i glumila, proizvodila čarape, bavila se biznisom. Donosimo priču o Breni

Ovako je Lepa Brena došla na koncert u Bugarskoj 1990. godine. Preko 100 tisuća ljudi bilo je na stadionu u Sofiji. Riječ je o apsolutnoj jugoslavenskoj superzvijezdi. Jednog popodneva u jesen 1981. u popularnoj televizijskoj emisiji Milovana Ilića Minimaksa krenula je karijera žene koja će obilježiti zadnje desetljeće Jugoslavije., piše danas.hr

“Ja sam ipak Lepa Brena”, rekla je pjevačica Brena 25. svibnja 2019.

Odmah je postala zvijezda, izvukla je harmonikaše iz opskurnih restorana na televiziju i domaće top liste. Kako smatra bivši predsjednik Stjepan Mesić, ništa više nije bilo isto kada se pojavila.

“Ona je muzičku scenu Jugoslavije promijenila. Ona je bila jedno iznenađenje. Najprije, malo su je s čuđenjem dočekali, a onda je pokazala da je ona nešto drugo, pokazala je da za nju ne postoje granice republika, promijenila je totalno muzičku scenu”, kazao je Mesić.

Baš u početku karijere 1983. nastala je legendarna snimka kada je Brena samu sebe lupila nogom u glavu. U svojoj je karijeri prodala 40 milijuna ploča, izdala oko 20 albuma, a sa svojim je bendom Slatki greh godišnje odrađivala i više od 300 koncerata. Hitovi su bili i filmovi u kojima je glumila. Da je najveća regionalna zvijezda, misli Maja Šuput.

“Kapa dole za sve uspjehe koje je napravila. Svjedočila sam svačemu obzirom da imam puno godina i pratim ju od kada znam za sebe. Tako da kao jedan fan i mislim iz aspekta majke, poslovne žene i pjevačice je u svemu postigla najveći mogući uspjeh. Summa summarum njenog života je wow”, kazala je Šuput.

Brena je spotove snimala u Turskoj, Srednjoj Africi, Španjolskoj, Škotskoj i Floridi.

“Zaista pjevanje predstavlja moj život i predstavlja moj duševni lijek”, rekla je Brena 17. siječnja 2017. godine.