Evo zašto bismo svakog jutra trebali pojesti jednu jabuku

Evo zašto bismo svakog jutra trebali pojesti jednu jabuku

Jabuke nisu samo ukusan međuobrok već imaju i mnogo zdravstvenih prednosti, koje ne bismo smjeli zanemarivati. Naime, nutricionisti su u više studija otkrili kako je redovita konzumacija jabuka povezana sa zdravstvenim dobrobitima, uključujući bolje zdravlje crijeva i smanjenje rizika od moždanog udara.

Kako donosi Zee News, to su sami neki od mnogobrojnih načina na koje jabuka zapravo pomaže tijelu. Uz to, blagodati koje jedna jabuka dnevno može pružiti za zdravlje su:

– smanjenje kolesterola i krvnog tlaka
– jačanje imuniteta
– poticanje mršavljenja
– ubrzanje metabolizma
– smanjenje rizika od demencije i raka.

Nutricionisti naglašavaju i da će pozitivni učinci na zdravlje biti još veći ako jabuku pojedete odmah ujutro na prazan želudac. U mnogim dijetama, poput recimo UN dijete, voće se jede natašte odmah nakon buđenja jer potiče lakšu razgradnju u crijevima, pospješuje skidanje kilograma, ali i pomaže tijelu da se tijekom dana lakše nosi sa stresom i umorom.

Naime, ljudima koji pate od probavnih smetnji ili imaju problema sa snom zbog kasnih obroka jabuka bi ujutro mogla biti od velike pomoći. Ona će pokrenuti probavu bolje nego ijedno drugo voće, dok će pektin u kori jabuke pomoći da se tijelo riješi štetnih toksina i kancerogenih tvari. Osim toga, jabuka sadrži vrlo malo kalorija pa je možete jesti i nekoliko puta dnevno bez straha od debljanja, piše index.hr