Kako partneru reći za perverzije koje bi željeli isprobati u seksu?

Kako partneru reći za perverzije koje bi željeli isprobati u seksu?

Ponekad ne znate kako s partnerom razgovarati o svojim seksualnim maštarijama. Otvoren i iskren razgovor o seksu i može biti prilično neugodan, a kamoli o fetišima i fantazijama.

Međutim, komunikacija može seks učiniti ugodnijim iskustvom. Bilo da se radi o neobaveznoj vezi ili o nekome koga volite, pričati o seksu može biti nelagodno. Ono što pomaže da uživate u spavaćoj sobi – različito je za svakoga.

Neki vole ostati u ‘zoni udobnosti’ – i u tome nema ništa loše – dok drugi otvorenije istražuju svoje seksualne granice kroz BDSM.

Što učiniti ako volite ‘divljati’ među plahtama, a partner ima drugačije granice – kako započeti razgovor?

Stručnjakinja za seks i veze, Jessica Alderton, objasnila je kako započeti neugodan razgovor. Jessica, koja je i osnivačica aplikacije za spojeve, tvrdi da sram i strah od otvaranja proizlaze iz straha od partnerove reakcije – hoće li se nasmijati ili prestrašiti.

Sramota koja ponekad dolazi kada otkrijemo svoje perverzije potječe iz urođene potrebe da nas društvo prihvati. Imamo duboku želju da nas se smatra dobrima, a to često ide ruku pod ruku s društveno prihvatljivim ponašanjem, objašnjava Alderton.

– O seksualnim fantazijama i fetišima obično se ne razgovara otvoreno, tako da kada govorimo o njima s partnerima, možemo se osjećati kao da smo drugačiji i da sve što želimo nije društveno prihvatljivo – pojasnila je.

Iskrena komunikacija o nedoumicama omogućuje vama i partneru otvoreni dijalog o onome što vas oboje zanima, što može pomoći u izbjegavanju bilo kakvih nesporazuma ili iznenađenja na putu.

To što ste otvoreni i iskreni u vezi sa seksualnim željama ne samo da može poboljšati vaš odnos, već i učiniti seks ugodnijim., prenose 24sata