Teoretičari zavjere ‘podivljali‘ na Facebooku: ‘Fotografija iz Drugog svjetskog rata dokaz je o putovanju kroz vrijeme‘

Teoretičari zavjere ‘podivljali‘ na Facebooku: ‘Fotografija iz Drugog svjetskog rata dokaz je o putovanju kroz vrijeme‘

Fotografija je postala viralna nakon što je njezin vlasnik uočio jedan zanimljiv i pomalo nevjerojatan detalj

Teoretičari zavjere uvjereni su da je jedna fotografija iz četrdesetih godina prošlog stoljeća dokaz da je putovanje kroz vrijeme stvarno.

Fotografija snimljena 1943. godine u glavnom gradu Islanda, Reykjaviku, prikazuje gomilu mještana i vojnika iz Drugog svjetskog rata kako hodaju pločnikom.

No, fotografija je postala viralna nakon što je njezin vlasnik uočio jedan zanimljiv i pomalo nevjerojatan detalj. Naime, na fotografiji jedan muškarac koji se nalazi u pozadini gleda u kameru držeći ruku na jednoj strani lica. Zbog toga je fotografija potaknula glasine da je to dokaz o ‘putovanju kroz vrijeme‘ te da čovjek u ruci drži mobilni telefon.

Inače, prvi mobilni telefon, Motorola DynaTAC 8000X, pojavio se u prodaji tek 1973. godine, točno 30 godina nakon što je spomenuta fotografija snimljena.

Kristján Hoffman, čija obitelj posjeduje fotografiju desetljećima, podijelio je sliku na Facebook grupi ‘Gamlar ljósmyndir‘, što u prijevodu znači “Stare fotografije”.

Fotografija snimljena u jeku Drugog svjetskog rata prikazuje glavni grad Islanda koji su zauzele savezničke trupe., piše jutarnji list