Pali najopasniji članovi srpskog podzemlja, Ludi Đoni pobjegao: Poruke otkrile kako su operirali

Pali najopasniji članovi srpskog podzemlja, Ludi Đoni pobjegao: Poruke otkrile kako su operirali

Policija tu kriminalnu grupu prati dulje od godinu dana, a pokazalo se da su planirali i likvidaciju predsjednika Srbije Vučića

U velikoj akciji srbijanskog MUP-a, obavještajne službe BIA te Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) krajem prošlog tjedna uhićeni su pripadnici tzv. ‘vračarskog klana‘ (kvart u Beogradu), podružnice ‘kavačkog klana‘ koji vodi Radoje Zvicer. Pretpostavlja se da bi se nakon ovih uhićenja moglo saznati više o djelovanju upravo tih dvaju kriminalnih klanova.

Srbijansko tužiteljstvo za organizirani kriminal podiglo je optužnicu protiv 38 osoba, a njih 17 je privedeno. Nedavno je, piše Blic, neslužbeno otkriveno kako su planirali likvidaciju načelnika beogradske policije Veselina Milića: “Sada kada ubijemo Veselina Milića, vraćamo Meksiko u Beograd” i “nakon toga nam više nitko ništa neće moći”, govori se u porukama koje su preko kriptiranih telefona razmjenjivali članovi klana.

Načelnik SBPOK-a Ninoslav Cmolić rekao je za RTS da tu kriminalnu grupu prate dulje od godinu dana te da su tragovi do kojih su došli, kao i saznanja koja imaju na osnovi presretanja aplikacije “Skaj”, zahvaljujući Europolu i drugim europskim policijama, pokazali da su navodno planirali i likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Doduše, u akciji nije uhićen vođa klana Nikola Vušović poznat po nadimku Ludi Džoni ili Ćopavi Džoni, jer u nozi ima željeznu šipku, već je svejedno uspio pobjeći i za njim je raspisana međunarodna tjeralica, piše beogradski Blic.

Kako piše portal Nova.rs, Vušović je suradnik kavačkog klana, a mediji su pisali i da je on “specijaliziran za komplicirana ubojstva”. U Srbiji se za njim tragalo zbog “dovršenja kaznenog postupka zbog nedozvoljene proizvodnja, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija”, ali je ipak oslobođen. Prema pisanju Nove.rs, on ipak nije direktno surađivao s kriminalnom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su ispostava kavačkog klana u Srbiji, kojemu se upravo sudi u Beogradu. Vušović je u ožujku 2021. godine bio uhićen u Dominikanskoj Republici, ali nije bio izručen Srbiji već pušten iz ekstradicijskog pritvora. Pored Vušovića, grupu je predvodio i Uroš Piperski koji je uhićen u Portugalu., prenosi jutarnji