Viralni TikTok video: Evo kako se riješiti pauka uz začin koji imate u kuhinjskom ormariću

Viralni TikTok video: Evo kako se riješiti pauka uz začin koji imate u kuhinjskom ormariću

U pitanju je trik koji koristi samo dva sastojka, a pritom je i jeftina i ekološki prihvatljiva opcija.

Rujan je označio početak sezone paukova, a tijekom jeseni možete očekivati ​​da će vidjeti više osmonožnih stvorenja kako se motaju po njihovim domovima. Bez obzira jeste li arahnofob ili vam se jednostavno ne sviđa ideja da uočite pauka u svom domu, Ceith Griffith, korisnik TikToka s 1,4 milijuna pratitelja ima jednostavno rješenje kako “spriječiti paukove da uđu u vašu kuću”.

U pitanju je trik koji koristi samo dva sastojka, a pritom je i jeftina i ekološki prihvatljiva opcija, piše Express.

“Potrebne su samo dvije stvari, vrlo je jednostavan, siguran i netoksičan. Sve što trebate je tri deci vode i kajenski papar”, objašnjava Griffith.

Taj začin iz kuhinjskih ormarića iritira pauke, utječe na njihov njuh, pa čak i na oči. Naime, pauci mirišu svojim nogama, pa kad nalete na područje gdje je prisutan kajenski papar, to im može zbuniti njuh i natjerati ih da pobjegnu. Kajenski papar također može imati isti učinak na mrave i termite.

Za izradu mješavine za odvraćanje paukova, Griffith preporučuje izradu jednostavne otopine kajenskog papra i vode.

“Uzmite dvije žlice kajenskog papra i dodajte to u bocu s vodom, zatim protresite bocu te potom tekućinu dodajte smjesu u bočicu s raspršivačem. Uzmite smjesu i pošpricajte po svim prozorskim daskama i oko svih prozora, i po cijeloj vanjskoj strani kuće. Ovo će odbiti i spriječiti pauke da uđu u vašu kuću”, kaže Griffith.

Stručnjaci iz Outdoor Alive sugeriraju da učinci kajenskog papra mogu trajati “nekoliko tjedana” kada se nanose na vanjske prostore, iako će sprej možda trebati ponovno nanijeti nakon padalina.

Savjeti za držanje pauka podalje od vašeg doma

Uz kajenski papar, postoji još nekoliko mirisa koji mogu pomoći u odbijanju pauka. Jak miris paprene metvice i citrusa može natjerati životinjice da pobjegnu u drugom smjeru.

Za korištenje paprene metvice jednostavno pomiješajte esenciju ili ulje paprene metvice s vodom i stavite u bočicu s raspršivačem. Zatim poprskajte prozorske daske, vrata i kutove koji bi mogli biti pogođeni u vašem domu. Također možete koristiti koru citrusnog voća, poput naranče ili limuna, kako biste odvratili gmizavce., prenosi poslovni.hr