Stručnjakinja za veze objasnila i pobila mit o postizanju orgazma u koji danas vjeruje puno žena…

Stručnjakinja za veze objasnila i pobila mit o postizanju orgazma u koji danas vjeruje puno žena…

Stručnjakinja za seks i veze Nadia Bokody iz Australije rekla je da mnoge žene vjeruju da su aseksualne jer ne mogu doći do orgazma. Mnoge žene bore se za orgazam tijekom seksa, ali često ostaju bez njega.

Dok neke žene imaju načina da dosegnu vrhunac, druge žene jednostavno odbacuju mogućnost da ga imaju kao problem njihove seksualnosti. Barem je to ono što je Nadia Bokody tvrdila tijekom razgovora s prijateljicom za koji kaže da joj je otvorio oči. 

Pišući za news.com.au, Nadia je napisala: ‘Na užini sam s novom prijateljicom u prepunom kafiću.’

– Ona je biseksualka, ali je u svojoj prvoj vezi s drugom ženom i ne može prestati pričati o tome – objasnila je.

Nadia je rekla da se prijateljica zbog bivšeg dečka dugo osjećala kao da je doživjeti orgazam jako teško. Zbog tog nedostataka seksualnog vrhunca je pretpostavila da ne voli seks.

No nakon što je žena počela ulaziti u detalje svog ljubavnog života otkrila je da ima ‘tonu’ seksa u svojoj novoj vezi.

– Rekla mi je: ‘Samo se seksam. A da ne pričam o tome koliko sam samu sebe šokirala brojnim orgazmima koje sam doživjela.’  – prepričava Nadia.

– Dođem do orgazma za samo par minuta. To je nevjerojatno – rekla joj je prijateljica.

Nadia tvrda da je to nije iznenađujuće otkriće, iako su mnogi njezini čitatelji često uvjereni da imaju problem s postizanjem orgazma, Nadia je inzistirala da to nije njihova krivica.

– Problem nije u sposobnosti čovjeka da dosegne vrhunac, niti je mehanika postizanja vrhunca posebno složena – nastavlja.

– Istraživanja pokazuju da su žene u stanju postići orgazam učinkovito i pouzdano tijekom solo seksa, obično za samo četiri minute – kaže i nastavlja da ‘žene nemaju inherentno nizak interes za seks – bezbroj studija je potvrdilo da su žene barem jednako zainteresirane za njega kao muškarci.’

Nadia je počela raspravljati o kulturi u kojoj se nalazimo u kojoj ljudi vjeruju da je njihovo zadovoljstvo misteriozno i ​​komplicirano, iako to nije tako.

– Također je primjetno da razlika u postizanju orgazmu (heteroseksualni muškarci svrše 95 posto vremena tijekom seksa, dok žene svrše u samo 65 posto slučajeva) nije proširena na homoseksualne žene. Ta studija je pokazala da lezbijke doživljavaju vrhunac gotovo jednako često kao i heteroseksualni muškarci – piše autorica članka.

– Unatoč cijeloj industriji izgrađenoj oko ideje da je dovođenje žene do vrhunca naporan i kompliciran zadatak koji zahtijeva podršku dodataka prehrani, e-tečajeva i kliničkih intervencija, te proliferaciji internetskih memea koji se šale o tome kako je muškarcima teško pronaći klitoris – ženski orgazam nije nedostižan. Međutim, živimo u kulturi koja bi prije zavarala dio populacije s vulvom da vjeruje da je njihov užitak misteriozan i kompliciran, nego da bi se pozabavila činjenicom da većina muškaraca nije niti vješta niti ulaže vrijeme ni energiju u pružanje zadovoljstva ženama – napisala je. 

Spolni odgoj usađuje to zadovoljstvo dječacima učeći ih o mokrim snovima, erekciji i ejakulaciji, ali ne i o načinima na koje mogu uzvratiti zadovoljstvo.

Suprotno tome, djevojke uče da su njihova tijela posude za nelagodu i bol – upozoravamo ih na menstrualne grčeve i porođaj, i prigušenim im glasom govorimo da će gubitak djevičanstva vjerojatno boljeti; ali rijetko kad uče da njihova tijela mogu doživjeti radost, oslobađanje i zadovoljstvo piše News.com.au., prenose 24sata