Miro Bulj će nakon uskrsnica nezaposlenima i umirovljenicima podijeliti “alkarice”

Miro Bulj će nakon uskrsnica nezaposlenima i umirovljenicima podijeliti “alkarice”

Geadonačelnik Sinja oglasio se na facebooku;

“NAKON USKRSNICE SINJ UVODI I “ALKARICU” ZA NEZAPOSLENE I UMIROVLJENJIKE!

Donio sam odluku da Grad Sinj podijeli svim našim nezaposlenima i umirovljenicima s mirovinama do 2,500 kn socijalnu naknadu za Alku i blagdan Velike Gospe kako bi mogli barem malo radosnije proslaviti ove velike dane.

Tu socijalnu naknadu nazvao sam Alkarica i po prvi put se dodijeljuje u Sinj kao i “Uskrsnica” koju smo uveli od ove godine. Ovih 200 kuna će koliko-toliko pripomoći našim socijalno ugroženim građanima. Osjetit će da ipak mislimo na njih u ove dane Alke i Velike Gospe, da im barem osnovne stvari nadopunimo kako bi oni i njihove obitelji mogli ugodno provesti ove blagdane.

Podjela ‘Alkarice’ u iznosu od 200,00 kn će biti u razdoblju od 1. do 4. kolovoza, te 8. i 9. kolovoza. Za nezaposlene će se dijeliti u Gradu Sinju, u Gradskoj vijećnici, a za umirovljenike u prostorijama Crvenog križa Sinj. Očekuje se da će Grad Sinj za ovu namjenu iz Proračuna izdvojiti oko 550.000,00 kuna.

Razmišljamo i o uvođenju još dodatnih socijalnih mjera ako se nastavi trend poskupljenja.

Pravo na ‘Alkaricu’ u iznosu od 200,00 kuna imaju sve nezaposlene osobe upisane u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostava Sinj kao i umirovljenici čija mjesečna primanja ne prelaze 2.500,00 kn. Podjela nezaposlenima vršit će se u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, na adresi Dragašev prolaz 24, ulaz iz dvorišta sa zapadne strane zgrade gradske uprave, od 1. kolovoza do zaključno 9. kolovoza 2022. godine, svakog radnog dana od 8 do 15,30 sati. Umirovljenici će svoju ‘Alkaricu’ moći predignuti u Gradskom društvu Crvenog križa Sinj, na adresi Miljenka Buljana 37 svakodnevno od 8 do 15,30 sati, zaključno s 9. kolovoza 2022. godine.”, napisao je Bulj