Britanski tabloidi pišu da je Putinu pružena hitna pomoć…

Britanski tabloidi pišu da je Putinu pružena hitna pomoć…

Britanski tabloidi pišu da su liječnici Vladimiru Putinu savjetovali da izbjegava duža javna pojavljivanja nakon što je, prema njihovoj ocjeni, bio vidno bolestan tijekom razgovora sa svojim generalima. Tabloidi se pozivaju na izvor blizak Kremlju, dok vodeći svjetski mediji još ne prenose ovu vijest koja nije provjerena.

Putin je navodno osjetio oštru bol, slabost i nesvjesticu dok je ustajao sa stola tijekom nedavne video konferencije koja je trajala sat i pol vremena.

“Predsjedniku je pružena hitna medicinska pomoć”, tvrdi izvor koji je ponovio da Putin ima zdravstvene probleme, uključujući rak i Parkinsonovu bolest, piše Daily Mail ovu nepotvrđenu informaciju, a prenose i ostali tabloidi.

Daily Mail se ograđuje i ističe da je ove tvrdnje nemoguće provjeriti, ali uvjerenje da Putin boluje od raznih bolesti, sve više raste među zapadnim čelnicima. Ovaj britanski tabloid prenosi i pretpostavku da je Putinov incident s vrtoglavicom razlog za iznenadnu objavu ovog tjedna da je njegova tradicionalna godišnja maratonski presica uživo, u kojem predsjednik odgovara na pitanja građana, odgođen bez da je odmah određen novi datum, prenosi Index.

“Odgoda na neodređeno vrijeme zbog nestabilnog zdravlja Vladimira Putina. Prije tjedan dana predsjednik se spremao odgovarati na pitanja ruskih građana krajem lipnja ili početkom srpnja. Ali, liječnici su mu savjetovali da se u bliskoj budućnosti ne pojavljuje dugo u javnosti”, izvijestio je jučer general ruske obavještajne agencije (SVR).,