Vučić: Ovakvu histeriju prema Srbiji dugo nisam vidio…

Vučić: Ovakvu histeriju prema Srbiji dugo nisam vidio…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za RTS povodom otkazivanja posjeta ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova da je nepristajanje Srbije da uvijek bude dio čopora nešto što izaziva glavobolju.

Vučić je istaknuo da nije iznenađen ishodom oko posjeta Lavrova, da je nezadovoljan sveukupnom atmosferom i da “takvu histeriju prema Srbiji dugo nije vidio”.

Naime, veleposlanik Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko službeno je danas informirao predsjednika Srbije da ne postoje uvjeti da se provede posjet ministra vanjskih poslova njegove zemlje, budući da tri države kojima se Rusija obratila nisu dozvolile prelet njegovog aviona kroz njihov zračni prostor.

“Ne možete razumjeti koliko je bezbroj razgovora bilo u kojima je traženo od Srbije da otkaže gostoprimstvo ministru vanjskih poslova Rusije”, rekao je Vučić.

Ocijenio je da je nepristajanje Srbije da uvijek bude dio čopora nešto što izaziva glavobolju.

Ne misli, kaže, na Amerikance, već “na male”, od “Carla Bildta do Hrvatske”.

Vučić je istaknuo da se mora izraziti nezadovoljstvo i nesuglasje s pokušajem zabrane razgovora. Volio bi, kako je rekao, da netko želi razgovarati jer su razgovori ljekoviti.

Što se tiče odnosa s Rusijom, naveo je da je Srbija osudila upad u Ukrajinu, ali da je Rusija tradicionalni prijatelj., prenosi N1