Putin upozorava da će Rusija pogoditi nove ciljeve ako se Ukrajini isporuče projektili dugog dometa…

Putin upozorava da će Rusija pogoditi nove ciljeve ako se Ukrajini isporuče projektili dugog dometa…

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je u nedjelju da će Moskva pogoditi nove ciljeve ako SAD Ukrajini isporuče rakete dugog dometa, javljaju ruski državni mediji.

Isporuka novog oružja Kijevu ima za cilj samo “odugovlačenje oružanog sukoba što je dulje moguće”, rekao je Putin u intervjuu za TV kanal Rusija-1, prenosi ruski državni medij TASS.

U slučaju isporuka raketa dugog dometa Kijevu, Rusija će donijeti “odgovarajuće zaključke” i udariti one “objekte” koje još nije ciljala, rekao je.

“Ako budu opskrbljeni, izvući ćemo odgovarajuće zaključke iz toga i upotrijebiti vlastito oružje, kojeg imamo dovoljno, kako bismo pogodili one objekte koje još ne ciljamo”, rekao je Putin komentirajući situaciju oko opskrbe američkim VBR-ima u Ukrajini.

Isporuka američkih sustava Ukrajini u biti ne mijenja ništa, budući da je Kijev ranije imao slično oružje, uključujući rakete sličnog dometa, tako da jednostavno nadoknađuju svoje gubitke, rekao je Putin, prenosi TASS.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u utorak da SAD daje Ukrajini “naprednije raketne sustave i streljivo” dok se njezin rat s Rusijom nastavlja, piše CNN.