VIŠE OD 20 OZLIJEĐENIH, DVOJE TEŠKO: Velika eksplozija u kemijskoj tvornici u Sloveniji! Policija: Zatvorite prozore i ne izlazite van!

VIŠE OD 20 OZLIJEĐENIH, DVOJE TEŠKO: Velika eksplozija u kemijskoj tvornici u Sloveniji! Policija: Zatvorite prozore i ne izlazite van!

Eksplozija se dogodila u centru Kočevja u kemijskoj tvornici Melamin ujutro u 8:35 sati. Požar je ugašen. Javlja ZAGREB INFO

Slovenska policija je priopćila da su na terenu hitne službe, da je ozlijeđeno više od dvadeset ljudi, dvoje teško te da je zatvorena cesta kroz Kočevje.

“Savjetujemo stanovnicima u tom dijelu da zatvore prozore i ne izlaze van tijekom intervencije”, priopćili su iz policije. “Aktivirane su vatrogasne postrojbe, postrojbe ELME (ekološki laboratorij s pokretnom jedinicom), RKBO (radiološka, ​​kemijska i biološka obrana), aktivirana su dva helikoptera, u pripravnosti ili na putu je postrojba za specijalna djelovanja, odnosno slovenska vojska, postrojba ili sanitetska postrojba Slovenske vojske“, rekla je Neja Pavlica, predstavnica Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije. Portal Utrip vaše općine u međuvremenu je objavio da su se okolne zgrade jako zatresle tijekom eksplozije. Neki stanovnici navode da je žbuka pala sa zida kada je eksplodirao, a helikopter je preletio područje. “Ekipe su na terenu, i vatrogasne i medicinske ekipe. Sve se radi po protokolu. Sve što je u našoj moći je u tijeku”, rekao je gradonačelnik Kočevja Vladimir Prebilič. Dodao je da će na terenu biti i ekipe koje će izvršiti mjerenja. “Radi prevencije ljudi bi trebali ostati u zatvorenim prostorima”, rekao je i dodao da se ne smije hodati u blizini mjesta nesreće, jer bi to moglo ometati radnike na terenu.

Vijest je uz foto priloge objavljena na LINKU

DEMOS MEDIA