Rusija najavila da će na tri dana otvoriti humanitarne koridore iz Azovstalja

Rusija najavila da će na tri dana otvoriti humanitarne koridore iz Azovstalja

Nakon dramatičnih vijesti iz Mariupolja o ruskom prodoru u čeličanu Azovstalj, sinoć je ponovno je uspostavljen kontakt s ukrajinskim braniteljima. Ruske su snage objavile da će tijekom jutra prekinuti vatru na čeličanu i da će od 8 do 18 sati sljedeća tri dana otvoriti humanitarne koridore iz Azovstalja kako bi se iz podruma evakuirali civili. Među njima je i više od 30-ero djece. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je glavnog tajnika UN-a da pomogne spasiti ljude iz opkoljene čeličane.  Vijest objavljuje HRTV

Ruska vojna parada u Mariupolju?

07:02

Ruske snage raščišćavaju glavne avenije Mariupolja. Navodno vojnu paradu za Dan pobjede 9. svibnja, planiraju izvesti i na ulicama toga grada.

Bitka za Donbas ne popušta

07:00

Borba za Donbas, industrijsko središte Ukrajine, ne popušta, odlučujuća je za sudbinu ruske invazije opterećene nepostizanjem početnih vojnih ciljeva. Velik dio Donecka i važna područja Luhanska još su u ukrajinskim rukama pa ruske snage pokušavaju opkoliti ukrajinsku vojsku.

Ukrajinske snage zadržale su nadzor nad Harkivom, žestoko ga brane. Tvrde da su neprijatelja potisnuli 40 km istočno od grada. 

Ukrajinski branitelji: Teške bitke u čeličani Azovstalj

06:54

Ukrajinske snage u čeličani Azovstalj u Mariupolju vodile su “teške krvave bitke” protiv ruskih vojnika, izjavio je zapovjednik krajnje desne pukovnije Azov.

– Ponosan sam na svoje vojnike koji ulažu nadljudske napore da obuzdaju pritisak neprijatelja…situacija je izuzetno teška, rekao je zapovjednik Denis Prokopenko u kratkoj video poruci objavljenoj na Telegramu.

Moskva poriče napade na Azovstalj kao i tvrdnje da će ruski predsjednik Vladimir Putin objaviti rat Ukrajini na Dan pobjede, 9. svibnja. 

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA