Rusija diplomatski napala Izrael: “Podržavaju neonacistički režim u Kijevu”

Rusija diplomatski napala Izrael: “Podržavaju neonacistički režim u Kijevu”

RUSKO Ministarstvo vanjskih poslova nije se ispričalo zbog skandalozne izjave ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova o “Hitleru koji je imao židovske krvi”, nego je proglasilo nastavilo s diplomatskim napadom na Izrael.

“Obratili smo pažnji na ahistorijske izjave izraelskog ministra vanjskih poslova Yaira Lapida, koji uvelike objašnjavanju činjenicu da trenutna izraelska vlada nastavlja podržavati neonacistički režim u Kijevu”, stoji u tvitu ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Objavili su i link na podulji esej u kojem se navode tvrdnje koje, prema ruskoj strani, dokazuju ukrajinski antisemitizam i lekciju iz povijesti koja, tvrde Rusi, da postoji dokaze o suradnji Židova s nacistima uoči holokausta.
Što je rekao Lavrov, a što izraelski šef diplomacije?
Ruski šef diplomacije je, podsjetimo, u intervjuu za talijansku televiziju u nedjelju ustvrdio da je nacistički diktator Adolf Hitler imao židovske korijene, dodavši kako su “najžešći antisemiti obično Židovi”.
Uslijedila je bijesna reakcija Izraela. Šef diplomacije te zemlje nazvao je izjavu Lavrova “neoprostivom i skandaloznom”, a ruski veleposlanik u Izraelu pozvan je na razgovor. Izrael je ujedno zatražio i ispriku Rusije., prenosi index.hr