Mia Dimšić za HRT: Veselim se nastupu i jedva čekam stići u Torino..

Mia Dimšić za HRT: Veselim se nastupu i jedva čekam stići u Torino..

Približava se Eurosong (od 10-14.svibnja), naša predstavnica pop-pjevačica i kantautorica Mia Dimšić u ozbiljnim je pripremama.

Bila je na kratkoj turneji kako bi promovirala pjesmu. Gostovala je na radijske postaje, davala intervjue…

– Bilo mi je prekrasno, jedno novo iskustvo, nikad nisam bila ni u jednom od tih gradova – London, Tel Aviv, Amsterdam i Madrid. Imali smo koncerte u impresivnim dvoranama pune eurosong fanova koji su pjevali pjesme od riječi do riječi, bili su puni podrške. Dođeš tamo, ne očekuješ ništa a osjećaš se kao velika zvijezda, zaista je posebno iskustvo – ispričala je Mia.

Posebna je, kaže to doza adrenalina kada odeš tamo gdje nikad prije nisi bio, a postoji kritična masa ljudi koja toliko prati to natjecanje da već sada zna sve o svima, jako su posvećeni svim izvođačima.

U subotu već putuje u Torino, nastupa u prvom polufinalu – 10. svibnja.

Nastup će se skroz razlikovati u koreografiji, u stajlingu, u videozidovima, to je, kaže, skroz nova priča.

– Veselim se nastupu i jedva čekam stići u Torino.

Eurosong 2022. bit će 66. izdanje Eurovizije. Održat će se u Torinu (Italija) nakon što je pobjedu na prošlogodišnjem takmičenju odnio bend Måneskin s pjesmom “Zitti e buoni”. Održat će se na PalaOlimpicu u organizaciji Europske radiodifuzne unije (EBU) i domaćina Radiotelevisione Italiana (RAI). Sastojat će se od dva polufinala koja će biti održana između 10. i 12 maja i finala koje će se održati 14. maja 2022. Tri emisije uživo vodit će talijanski TV voditelj Alessandro Cattelan, talijanska pjevačica Laura Pausini i britansko-libanski pjevač Mika.

Ovo će biti treći put da Italija bude domaćin Eurosonga (prethodno je bila domaćin izdanja 1965. u Napulju i 1991. u Rimu), a ovo će biti i prvi EBU događaj održan u zemlji još od posljednjeg izdanja Jeux Sans Frontières 1999. godine.

Sudjelovat će 41 zemlja. Armenija i Crna Gora ponovno će sudjelovati nakon izostanka s prethodnog izdanja. Rusija je prvobitno planirala sudjelovati, ali je isključena zbog invazije na Ukrajinu., donosi HRT