Mašnica na ženskim gaćicama: Evo čemu služi – nije za ukras…

Mašnica na ženskim gaćicama: Evo čemu služi – nije za ukras…

Njezino je značenje prilično daleko od ukrasa. Ta mala mašnica služila je vitalnoj funkciji da donje rublje drži čvrsto na mjestu. Mašnice su prije olakšavale i oblačenje ženama

Vrlo često ženske gaćice imaju malu mašnu s vrpcom pričvršćenu sprijeda, a odgovor zašto je to tako je iznenadio mnoge. Na društvenim mrežama se postavilo ovo pitanje i u odgovorima se pojavilo nekoliko teorija.

– Što se tiče korijena tradicije, ona potječe iz dana prije nego što smo znali za elastik, kada se donje rublje trebalo držati na mjestu malom vrpcom provučenom kroz čipku s ušicama na vrhu. Mala mašna je mjesto gdje bi se zavezala ta vrpca, naravno sprijeda jer bilo najpogodnije. Dakle, njezino je značenje toliko daleko od ukrasa i ta mala mašnica služila je vitalnoj funkciji da donje rublje drži čvrsto na mjestu – bio je jedan od odgovora.

Neki su rekli da je to zato što su se žene prije dizale jako rano, još prije izlaska sunca i oblačile su se u mraku ili uz jednu svijeću. Mašnice su im olakšavale oblačenje jer su zahvaljujući njoj znale koja je strana prednja, koja zadnja.

Danas više takvi problemi ne postoje, ali se dizajn zadržao radi tradicije. Također, nekim ženama se mašnica danas nimalo ne sviđa i redovno je otkinu, piše Daily Star.

– Uvijek sam ih smatrala pomalo besmislenim i dosadnim, a ne slatkima – bio je jedan komentar., prenose 24sata