FOTO Ukrajinci digli u zrak most skupa s ruskom kolonom koja je išla u Izjum…

FOTO Ukrajinci digli u zrak most skupa s ruskom kolonom koja je išla u Izjum…

Oružane snage Ukrajine uništile su most s neprijateljskim vozilima koja su išla prema gradu Izjum u regiji Harkiv.
Kako prenosi Ukrinform, o tome na Facebooku izvještava press služba Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine.

“Prije nekoliko dana naši su vojnici otkrili neprijateljsku opremu u regiji Harkiv. To su bili oklopni automobil “Tigar”, Kamaz i tri Urala, koji su se kretali da ojačaju svoju grupu u regiji Harkiv. Nakon što su utvrdili rutu kretanja neprijateljske kolone, izvršili su izviđanje objekta koji je bio najprikladniji za izvođenje inženjerijske zasjede. Bio je to most na putu neprijateljskim vozilima. Zatim – mukotrpan profesionalni rad: određivanje mjesta naboja, izračun potrebne količine TNT ekvivalenta. Postavivši eksploziv na određeno mjesto, operateri Snaga za specijalne operacije čekali su neprijatelja koji je, ne sluteći, krenuo u smrt. Most je u skladu s planom dignut u zrak zajedno s ruskom opremom, čime je uništena cijela neprijateljska kolona”, navodi se u priopćenju.

Napominje se da su dizanjem mosta u zrak s Rusima ukrajinski operateri uz pomoć bespilotnih letjelica potvrdili cilj. Nakon toga slučaj su dovršili vojnici Obrambenih snaga Ukrajine.

Kako je izvijestio Ukrinform, trupe Ruske Federacije izgubile su oko 19.800 ljudi u Ukrajini od 24. veljače do 13. travnja. Također, neprijatelj je izgubio 739 tenkova, borbena oklopna vozila – 1964, topnički sustavi – 358, VBR – 115, protuzračna obrana – 64, zrakoplovi – 158, helikopteri – 143, vozila – 1429, brodovi / čamci – 76, spremnici goriva – 76 , bespilotnih letjelica operativne i taktičke razine – 132, posebne opreme – 25, lansera OTRK / TRK – 4. Podaci se preciziraju. Izračun je kompliciran zbog visokog intenziteta neprijateljstava.