Rusi koji su kopali rovove kod Černobilja imaju još godinu dana života…

Rusi koji su kopali rovove kod Černobilja imaju još godinu dana života…

Ruski vojnici koji su kopali utvrde u blizini nuklearne elektrane Černobil nemaju više od godinu dana života, kazao je ukrajinski ministar energetike Herman Haluščenko.

“To je teška sudbina i okrutan kraj za ruske vojnike koje ubijaju vlastiti zapovjednici”, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane na Twitteru, prenoseći izjavu ministra.

Ruske snage u prvom danu rata zauzele su nuklearku u Černobilju, no Ukrajinci su uspjeli preuzeti kontrolu nad nuklearnom elektranom.
Ukrajinske vlasti objavile su ranije ovog tjedna video snimljen dronom koji prikazuje napuštene ruske vojne položaje, uključujući prazne jame i rovove, u blizini nuklearne elektrane Černobilj, prenosi N1.

“Rusi su naredili svojim vojnicima da kopaju utvrde blizu nuklearne elektrane Černobilj u radioaktivnoj Crvenoj šumi u ožujku 2022. godine”, objavila je ukrajinska vojska na Twitteru.
Ukrajinska državna nuklearna kompanija Energoatom potvrdila je izveštaje da su ruske trupe kopale rovove u najzagađenijem dijelu černobiljske zone isključenja, dobivši tako “značajne doze” radijacije.