Glavni stožer Ukrajine: Oružane snage zaustavile su osvajače na svim pravcima, neprijatelj trpi značajne gubitke

Glavni stožer Ukrajine: Oružane snage zaustavile su osvajače na svim pravcima, neprijatelj trpi značajne gubitke

Oružane snage Ukrajine i Teritorijalna obrana zaustavile su napadnu operaciju ruskih osvajača na svim smjerovima.
Kako prenosi Ukrinform, to je na Facebooku izvijestila press služba Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine od 10. ožujka u 18 sati.

“Ukrajinske obrambene snage odbijaju i zadržavaju napadnu operaciju ruskih oružanih snaga na svim smjerovima. Tijekom dana branitelji Ukrajine u smjeru Polisa i Volin prisilili su neprijatelja na povlačenje. U smjeru sjevera oslobođeno je naselje Baklanov Muravijka. Branitelji Kijeva čvrsto drže granice, štiteći kritičnu infrastrukturu grada. Ruski okupatori su zaustavljeni na svim pravcima, neprijatelj je pretrpio značajne gubitke u ljudstvu, oružju i opremi”, navodi se u priopćenju.

Navodno su osvajači usredotočili svoje napore na širenje dezinformacija i propagande kroz sve dostupne kanale vijesti. Uz pomoć kibernetičkih jedinica i federalnih medija, neprijatelj aktivno širi dezinformacije o aktivnostima najvišeg vojnog i političkog vodstva Ukrajine, stvara i širi lažne o prihvaćanju ruskog vodstva, pozivima na prekid vatre i polaganje oružja od strane ukrajinske vojske.

“Pozivamo vas da vjerujete samo provjerenim izvorima i ostanete mirni”, poručili su iz Glavnog stožera.

Tiskovna služba je također istaknula da unatoč činjenici da je osoblje ruskih oružanih snaga koje se nalazi u Ukrajini izolirano od objektivnih informacija, informacije o stvarnom sramotnom stanju stvari za Rusiju i dalje dolaze do njih. Među vojskom se šuška o nemogućnosti ruskog Ministarstva obrane da osigura gotovinu za plaće zbog sankcija, što demoralizira osoblje okupacijskih snaga. Na području sela Šestovica, oblast Černihiv, okupatori traže način da se predaju.

Kako je izvijestio Ukrinform, tijekom 15 dana ruskog rata protiv Ukrajine poginulo je 71 dijete. Još 100 djece je ozlijeđeno.