Novinari Sky Newsa upali u zasjedu kod Kijeva, snimljeno je kako pucaju po njima…

Novinari Sky Newsa upali u zasjedu kod Kijeva, snimljeno je kako pucaju po njima…

NOVINARSKA ekipa Sky Newsa napadnuta je u okolici Kijeva. Glavni dopisnik Stuart Ramsay i njegov tim autom su se probijali do grada i, čini se, upali u zasjedu. Netko je po njima počeo pucati. Ni u jednom trenutki britanski novinari nisu ugasili kameru pa je cijeli incident zabilježen i sada su to objavili. Incident se dogodio prošli ponedjeljak., prenosi index.hr

“Ovo bi svatko trebao pogledati”

Snimatelj Richie Mockler dvaput je pogođen, ali u pancirku. Pogođen je i Ramsay. 

“Njihovo iskustvo ilustrira razmjere kaosa i nasilja dok ruska invazija ulazi u novu, smrtonosniju fazu”, piše Sky News. “Ovo bi svatko trebao pogledati. Rusi su nastavili pucati, iako su oni jasno rekli da su novinari”, objavio je njihov kolega Andy Hughes na Twitteru, podijelivši snimku napada.

Na početku snimke narator objašnjava što se u tom trenutku događalo.
“Ukrajinski narod napadaju iz zraka i sa zemlje, napada ih artiljerija, tenkovi. Vlada danima upozorava na ruske sabotere koji se uvlače u zemlju i šire teror; na teroriste koji napadaju civile u autima dok prolaze ulicama. I oni doista postoje, kao što smo se uvjerili i sami.”
“Mi smo imali sreće, tisuće Ukrajinaca nisu”
Snimka prikazuje ekipu Sky Newsa u autu na koji odjednom netko počinje pucati. Pucnjava ne prestaje, iako ekipa viče: “Mi smo novinari!”. Unatoč ranjavanju, reporteri su uspjeli pobjeći iz auta i skloniti se u nekoj obližnjoj radionici. Nakon nekoliko sati uspjeli su organizirati evakuaciju i spasila ih je ukrajinska policija.
“Mi smo imali sreće. Tisuće Ukrajinaca nisu. A ovaj dan svakim je danom sve gori”, kaže Ramsay na kraju snimke koju možete pogledati ovdje.