U Srbiji gužva po supermarketima: nakon Vučičevog govora svi krenuli kupovati zalihe za krizno razdoblje…

U Srbiji gužva po supermarketima: nakon Vučičevog govora svi krenuli kupovati zalihe za krizno razdoblje…

Nakon predsjednikove suptilne najave krize i teških vremena koja dolaze za Srbiju uslijed nezavidne političke pozicije u kojoj se našla, veliki broj građana razumio je poruku predsjednika i uputio se prema  hipermarketima prazneći police, praveći zalihe i spremajući se za dolazeću buru, piše Nova.rs.

Ispred Lidla na Tošinom bunaru stvorili su se dugački redovi a građani pune kolica osnovnim potrepštinama. Zastoji na ulazu u hipermarkete zbunili su kupce koji se još od početka pandemije korona virusa nisu susreli s većim gužvama.

Zabrinuti građani ne znaju što se dešava i zašto je došlo do redova, ali imaju svoje teorije.

– I ja se čudim. Uvijek kad dođem – nema nikog. Ne znam što je danas. Penzije nisu, plaće nisu, ne znam o čemu se radi – rekao je stariji gospodin čekajući da dođe na red za ulaz u njemački hipermarket.

Njegov prijatelj se uključio u razgovor, ističući zabrinutost zbog novonastale krize u svetu.

– Čudna vremena u kojima živimo. Vjerojatno narod ide kupiti neke zalihe. Vjerojatno su se uplašili ove situacije. Plašim se. Pa tko se ne plaši, to se sve ovdje blizu dešava.

I drugi građani dijele strah od utjecaja ukrajinskog rata na Srbiju, pa se tako često sreću komentari koji redove ispred marketa dovode u vezu s ukrajinskom krizom.

– Mislim da je to i propaganda i realna situacija koja se dešava u Ukrajini, u samoj Europi. Ja inače dolazim četvrtkom da kupujem, jednom ili dva puta mjesečno, tako da sam malo iznenađena što je ovakva gužva, malo me podsjeća na period od pre početka korone – rekla je gospođa dodavši da nije pretjerano dopunila zalihe, ali da pomno prati situaciju.

Veliki je broj onih koji su napravili zalihe strepeći od pogoršavanja i prelivanja krize u Srbiju, zaplašeni sinoćnim obraćanjem predsjednika republike.

– Kupujem mleko u prahu i konzerve. Mada predsjednik kaže da ima dosta toga, ali što znam. Narod mora da se spremi. Brinem se, naročito poslije predsjednikovog govora – rekla je gospođa koja se našla u redu.

Ipak, ima i onih koji vjeruju da je sve to u duhu ponašanja našeg naroda.

– Kod nas je to uvijek tako. Čim je neka frka, mora da se kupuje na veliko – zaključio je stariji gospodin.