Hrvati se ujedinili i preko Fejs grupe pomažu Ukrajincima

Hrvati se ujedinili i preko Fejs grupe pomažu Ukrajincima

Javlja 24 SATA Od početka ruskog napada iz Ukrajine je u susjedne zemlje pobjeglo milijun izbjeglica. Reporter 24sata, opisao je strašna iskustva s granice gdje se obitelji opraštaju, majke s djecom prelaze, a očevi ostaju . Hrvatska Facebook grupa SOS Ukrajina ima više od 13 tisuća članova. a napravljena je nakon ruske invazije na Ukrajinu.

U njoj članovi objavljuju ponude za pomoć ukrajinskim izbjeglicama, od smještaja, lijekova, potrepština…

– Grupa je napravljena za koordiniranje pomoći Ukrajini i Ukrajincima kako bismo okupili sve zainteresirane za materijalnu i logističku pomoć oko smještaja izbjeglica te dijeljenja informacija sa mjesta zbivanja koje su provjerene. Svaka pomoć je dobrodošla. S obzirom da imamo obitelj, prijatelje i kolege u Ukrajini, imamo provjerene informacije o situaciji koja se događa na terenu i koordiniramo s njima podatke koje nam dostavljaju s mjesta događanja – piše u opisu grupe u koju se možete učlaniti OVDJE.

Osmi je dan ruske invazije na Ukrajinu.

Live možete pratiti OVDJE.

Od početka ruskog napada iz Ukrajine je u susjedne zemlje pobjeglo milijun izbjeglica.

Reporter 24sata, opisao je strašna iskustva s granice gdje se obitelji opraštaju, majke s djecom prelaze, a očevi ostaju. 

Najviše ih je završilo u Poljskoj koja je pripremila i tisuće kreveta za ranjene Ukrajince.

Njemačka povećava pomoć, prihvat i besplatne vlakove za izbjeglice, a dio njih je završio i u Hrvatskoj.  Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA