U Harkivu ruski projektil pogodio zgradu policije; Hrvatska veleposlanica napušta Kijev

U Harkivu ruski projektil pogodio zgradu policije; Hrvatska veleposlanica napušta Kijev

Na sjeveroistoku Ukrajine – i noćas borbe ruske i ukrajinske vojske. Ruske zračno-desantne postrojbe sletjele su noćas u Harkiv i napale lokalnu bolnicu, priopćila je ukrajinska vojska. Dodaju da su u tijeku intenzivne borbe. Harkiv, grad s 1,4 milijuna stanovnika, u utorak je u više navrata bio bombardiran pri čemu je poginulo najmanje deset osoba, a više od 20 ih je bilo ozlijeđeno. Ukrajinski mediji izvještavaju i o ruskim gubicima., javlja HRT

U napadu na zgradu lokalne vlade i jednu stambenu četvrt – jučer je ubijeno najmanje 21 osoba, a 112 je ranjeno, objavile su lokalne vlasti. U Harkivu je ruski projektil pogodio zgradu policije.

Hrvatska veleposlanica napušta Kijev

Dao sam naputak veleposlanici Anici Djamić da napusti Kijev. Ona ide u Lavov gdje će ostati i obavljati svoju dužnost, pomagati hrvatskim državljanima te pratiti situaciju oko agresije Rusije na Ukrajinu. Ona je dobro, maloprije smo razgovarali, istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su njihove trupe zauzele grad Kherson

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su njihove trupe zauzele grad Kherson na jugu Ukrajine. Ako je grad pao, to je onda najveći u Ukrajini koji su dosad zauzele ruske snage.