Ruski vojnici odbijaju naredbe i žale se na nedostatak goriva i hrane: “Jedina stvar koju sada želim je ubiti samog sebe”

Ruski vojnici odbijaju naredbe i žale se na nedostatak goriva i hrane: “Jedina stvar koju sada želim je ubiti samog sebe”

Ukrajinska vojska nastavlja sa žestokim otporom, dok ruske snage nastavljaju s bombardiranjem najvećih ukrajinskih gradova. Neki strani mediji javljaju o lošem moralu ruskih vojnika i nespremnosti za borbu.


Sedmi je dan ruske invazije na Ukrajinu. Rusija je pojačala bombardiranje najvećih ukrajinskih gradova. Zapadne zemlje strahuju da će ruska vojska prijeći na nasilniju taktiku i da će pojačati djelovanja nakon što nije uspjela brzo ostvariti svoj cilj. , piše dnevnik.hr

U međuvremenu, neki strani mediji javljaju kako je moral ruskih vojnika ozbiljno narušen, a tome neće pridonijeti ni današnja vijest o groblju tenkova nedaleko Kijeva. Naime, u Bači, mjestu koje se nalazi oko 25 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Ukrajine, iz zasjede je napadnut konvoj ruskih tenkova i oklopnih vozila. Uništeno je 15 vozila. 

Moral ruskih vojnika je narušen, a tome sugeriraju glasovni snimci vojnika na prvoj crti do kojih je došla britanska obavještajna služba, javlja Telegraph. 

Navode kako se u radijskim poruka može čuti da se ruski vojnici žale na nedostatak hrane i goriva i da odbijaju zapovjedi svojih nadređenih. 

“Jedina stvar koju sada želim je ubiti samog sebe”, navodno je rekao jedan vojnik svojoj majci u poruci. 

The Telegraph javlja da su uspjeli preslušati neke od materijala. U jednoj se snimci čuje kako vojnik gubi živce tražeći gorivo. “Ovdje smo već tri dana! Kad će dovraga biti spremno?”