Abramovič prodaje Chelsea i donira novac žrtvama rata u Ukrajini…

Abramovič prodaje Chelsea i donira novac žrtvama rata u Ukrajini…

Roman Abramovič prodaje nogometni klub Chelsea, objavljeno je na stranicama kluba, a sav prihod uložit će u humanitarnu zakladu za žrtve rata u Ukrajini.

Abramovič je kupio Chelsea prije skoro 20 godina (2003.) i vodio je londonski klub do dvije titule prvaka EUrope, 2012. i 2021. godine.

Pod njegovim upravljanjem osvojili su i Ligu Europe, ali se sada zbog rata u Ukrajini i sve većeg pritiska britanske javnosti i vlasti Abramovič morao povući.

Abramovič je izjavio da neće tražiti vraćanje pozajmica i dugovi jer tvrdi da je sve radio u najboljem interesu kluba.

“Htio bih prokomentirati spekulacije u medijima, objavljivane prethodnih dana u vezi s mojim vlasništvom u Chelseaju. Kao što sam ranije pričao, radio sam u interesu kluba i iz srca. U trenutnoj situaciji odlučio sam prodati klub jer vjerujem da je i to u njegovom najboljem interesu, ali i u interesu navijača, zaposlenih, kao i sponzora i partnera. To neće ići tako brzo, već će biti proces”, naveo je Abramovič na stranicama kluba.

Istaknuo je da će ljudi iz njegovog tima otvoriti i humanitarnu zakladu koja će novac donirati narodu Ukrajine, odnosno žrtvama rata u toj zemlji.

“To uključuje financije prema onim najhitnijim potrebama žrtava, kao i za dugotrajan proces oporavka. Znajte da je ovo bila nevjerojatno teška odluka i boli me što se rastajem s klubom na ovaj način. Kako bilo, uvjeren sam da je tako za njega najbolje”, zaključio je Abramovič, prenosi Nova.rs., prenosi N1