Ukrajinski zrakoplovi pogodili šest kolona vojne opreme

Ukrajinski zrakoplovi pogodili šest kolona vojne opreme

Tijekom današnjeg dana jurišni zrakoplovi Oružanih snaga Ukrajine ispalili su projektile na šest kolona vojne tehnike ruskih agresora.

Kako prenosi Ukrinform, to je na Facebooku izvijestila press služba Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine.

“Danas je teško vrijeme za obrambene snage Ukrajine. Okupatori nastavljaju granatiranje u gotovo svim smjerovima prve crte bojišnice. Zračne snage suprotstavljaju se agresoru i na nebu i na zemlji. Zračni garnizon u Vasiljkivu se herojski brani, izdržavajući masivno granatiranje i neprijateljske napade. Vojnici ratnog zrakoplovstva hrabro odbijaju agresora u drugim gradovima i vojnim garnizonima. Bombarderi i jurišni zrakoplovi tijekom današnjeg dana ispalili su projektile na šest kolona vojne opreme okupatora”, navodi se u priopćenju.

Napominje se da su jurišni zrakoplovi Su-25 u parovima i jedinicama napali i uništili kolone neprijateljskih vozila u regiji Herson i Černihiv. Bombarderi nastavili su borbeni rad jurišnih zrakoplova na kopnenim ciljevima. Su-24M je uništio kolone neprijateljskih vozila u Kijevu, Žitomiru, Černjihivu i Zaporožju.

Osim toga, protuzračne raketne jedinice oborile su neprijateljske helikoptere Ka-52 i dronove Orlan-10. Posada bespilotne letjelice Bajraktar TB2 ponovno je odradila sjajno, udarivši korigiranom zrakoplovnom bombom u kolonu SAM-a Buk-M1.

Kako je izvijestio Ukrinform, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij objavio je video uništavanja ruskog Buka u Žitomirskoj regiji uz pomoć bespilotne letjelice Bajraktar.