Ruska diverzantsko-izviđačka skupina koja je pokušavala napasti autobuse s civilima ubijena je u Mariupolju…

Ruska diverzantsko-izviđačka skupina koja je pokušavala napasti autobuse s civilima ubijena je u Mariupolju…

Ruska diverzantsko-izviđačka skupina koja je pokušavala napasti autobuse s civilima ubijena je u Mariupolju.

Kako prenosi Ukrinform, to je na Facebooku objavilo Gradsko vijeće Mariupolja.

“Na poštanskom mostu ruska diverzantsko-izviđačka skupina pokušala je napasti autobuse s ljudima.” Aktivisti za ljudska prava brzo su reagirali i uništili diverzantsko-izviđačku skupinu. Nije bilo povrijeđenih civila”, navodi se u priopćenju.

Gradsko vijeće je objasnilo da je nakon namjernog granatiranja od strane ruskih zrakoplova stambenog naselja na Aveniji pobjede u gradskoj četvrti Lijeva obala, po zapovjedi gradonačelnika Mariupola Vadima Bojčenka počelo preseljenje stanovnika iz oštećenih kuća. Za stanovnike Mariupolja organizirani su gradski autobusi.

Ljude je evakuirao organizirani humanitarni konvoj u pratnji nacionalne policije. Na području poštanskog mosta policija je uočila diverzantsko-izviđačku skupinu koja je namjeravala gađati transport s ljudima.

Prema Bojčenku, svi građani su na sigurnom.

“Ponosni smo na naše branitelje”, napisao je gradonačelnik.

Kako prenosi Ukrinform, rat u Ukrajini traje već četiri dana – 24. veljače ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je početak invazije na Ukrajinu. Uvedeno je ratno stanje. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij potpisao je dekret o općoj mobilizaciji., prenosi hrvatska danas